Foto: Probudi se/Nova S

Savetnica u javnoj upravi Norveške Svetlana Tanurdžić govorila je u emisiji "Probudi se" o stravičnom zločinu koji se desio u Norveškoj, gde je jedan muškarac lukom i strelom gađao prolaznike i tom prilikom usmrtio pet osoba.

„To je jedan šok, sve se dogodilo u javnom prostoru, a luk i strela su priličnu tihi. Policija je potvrdila da je napadač kod sebe imao i drugo oružje. Takođe potvrđeno je da je ubijeno pet osoba, uzrasta od 50 do 70 godina, od kojih su četiri žene“, rekla je Tanurdžić.

Ona je naglasila da je napadač poznat policija od ranije, da je trgovao narkoticima, te da je već prijavljivan za nasilje.

„Iza sebe već ima dosije i od ranije je poznat taj ekstremizam. Određeno je psihijatrijsko veštačenje, on sarađuje sa policijom, a veštačenje kreće u ovim momentima. Društvo je apsolutno u šoku posle svega“, kazala je ona.

Podsetimo, Danac Espen Andersen Braten  izazvao opšti haos na ulicama Kongsberga, kada je lukom i strelom ubio petoro ljudi, a dvoje teško ranio. Policija ga je uhapsila 34 minuta nakon početka napada, a njegov identitet do sada je držan u tajnosti. Vlasti nisu isključile mogućnost da se radilo o terorističkom činu, obzirom na to na je Braten ranije označen kao moguća pretnja zbog radikalnog ponašanja.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)