Boris Tadić o Dijani Hrkalović, slučaju Jovanjica i izlasku opozicije na izbore, gost, emisija Među nama, Medju nama Nova S
Boris Tadić Foto: Nova S

Kada god predstavnici vlasti tvrde da je u unutar MUP postojala struktura koju je napravila nedavno uhapšena bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović, a kojoj su stranci davali logistiku, ne razmišljaju da optužuju sami sebe, da optužuju vlast čiji su deo, ukazao je u emisiji "Među nama" bivši predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić.

Prema njegovom mišljenju, to što Vladimir Đukanović pominje da su određeni službenici MUP-a sarađivali sa međunarodnim obaveštajnim ili diplomatskim telima direktna je odgovornst Saveta za nacionalnu bezbednost.

To, kako dodaje, znači da je Aleksandar Vučić koji je na čelu tog Savet direktno odgovoran zbog toga što je tako nešto dozvolio.

Upitan zbog čega se ne govori i o stranci iz koje Hrkalović dolazi, odnosno SNS-u i kolika je tu odgovornost Vučića kao predsednika stranke, Tadić smatra da je njegova odgovornost apsolutna i nedeljiva kao predsednika Srbije, stranke i predsednika Savete za nacionalnu bezbednost.

„Odgovornst Vučića je apsolutna i nedeljiva. Tu nema nikakve dileme. Mnogi misle da predsednik Republike Srbije nema ustavno definisane visoke nadležnosti. Itekako ima Zakonom o Savetu za nacionalnu bezbednost i upravo iz tog polja dolazi opasnost vezana za Vučića kako tumači Đukanović i drugi članovi SNS-a“, ukazuje Tadić.

Dodaje i da je Vučić, kao predsednik stranke, odgovoran za kadrovsku politku.

„Ja sam imao loših kadrovskih rešenja, ali ovo što Vučić ima to je potpuna katastrofa“, istakao je lider SDS-a.

Komentarišući brojne afere vezane za policiju, Tadić napominje sa se u tome više niko ne može snaći – ko je tu koga špijunirao, ko je koga  uhodio, za čije interese i za čiji račun, sa kojim političkim ciljem.

„Da li je tu Hrkalović sada radila u korist Nebojše Stefanovića koji je imao interes, kako polako provejava kroz neke nastupe ljudi koji su na Đukanovićevoj strani, da preuzme vlast od Vučića u političkom smislu, da li je neko hteo da ubije VUčića…sve je to jedna kakofonija koja treba da stvori utisak da je Vučić u smrtnoj opasnosti. Niti ima nekog dokaza za tako nešto, samo ima dokaza da je sistem bezbednosti vođen na najkatastrofalniji mogući način, da je bezbednost zemlje zbog njihovih međusobnih odnosa, zbog strukture SNS, bukvalno dovedena u opasnost“, istakao je Tadić.

Govoreći o opozicionim liderima, Tadić kaže da su mu svi oni dragi, da je praktično sve njih uveo u politiku jer se njom nisu pre toga bavili i da imaju velike talente, svako od njih pojedinačne.

„Ne znam koliki imaju talenat da objedine političke ideje, da kreiraju nove političke vizije i da sagledaju kako će se razvijati međunarodni politički kontekst, ekonomski, politički, tehnološki i Srbije u tom kontekstu u narednih pet, 10 godina“, naveo je lider SDS-a.

O čemu je još govorio Boris Tadić u emisiji „Među nama“ pogledajte u video prilogu:

 

 

Komentari

Svi komentari (0)