Sve što treba da znate o merama protiv korone u Crnoj Gori

Emisije 24. jul. 202113:11
Podeli:
Foto: Printscreen NOVA S

U Crnoj Gori je od juče, pa sve do 02. avgusta, privremeno zabranjen rad diskoteka i noćnih klubova, na otvoreno i zatvorenom prostoru zbog pogršavanja epidemiološke situacije. I Hrvatska od ponedeljka uvodi nove mere za Jadran, ali i za prelazak granice. O tome da li korona gasi muziku Jadranu, šta turisti mogu da očekuju na crnogorskom primorju od sledeće nedelje, u emisiji “Probudi se” govorila je Danica Bogdanović, novinarka televizije Nova M.

Komentarišući jučerašnji protest ugostitelja u Budvi, Bogdanović je rekla da oni s pravom revoltirani.

Pročitajte još...

“Oni su najavili novi protest za danas. Za sada nije bilo sličnih reakcija u drugim mestima. Nove mere su na snazi tek jedan dan i ne možemo znati kakva će biti reakcija drugih ugostitelja. Budva je epicentar što se tiče broja novobolelih i što se tiče novih mera. Rekla bih da se nove mere najviše odnose na Budvu, jer tamo ima najviše takvih događaja”, navodi Bogdanović, koja je potom objasnila koje su nove mere protiv koronavirusa uvedene u Crnoj Gori.

“Počev od juče, pa sve do 02. avgusta, zabrenjen je rad diskoteka i noćnih klubova, na otvoreno i zatvoreno. Zdravstvene vlasti u Crnoj Gori, naravno, svesne su da je prioritet zaštiti javno zdravlje. Međutim, tu je i sezona. Uvođenje većih restrikcija bi se značajno odrazilo na njen uspeh. Najveći rizik svakako predstavljaju mesta gde se masovno okupljaju mladi ljudi – koncerti, festivali, noćni klubovi. To je bio glavni razlog za uvođenje ovakvih mera, a nakon toga 02. avgusta nastupaju nove mere koje će biti malo drugačije. Od tog datuma pomenuti objekti ponovo počinju da rade za one koji su vakcinisani i koji imaju negativan PCR test, dok boravak u unutrašnjosti svih ugostiteljskih objekata biće dozvoljen samo vakcinisanima, onima koji imaju negativan PCR test ili imaju dokaz da su preležali koronavirus. Ne prihvataju se brzi antigenski testovim, ni testovi na antitela. Za sada nema najava za poštravanja mera na granica i verujem da toga neće biti do kraja sezone”, navela je ona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar