Filip Švarm Foto: Nova S

Bivši načelnik Odeljenja za borbu protiv droga Slobodan Milenković mora da strepi s jedne strane od narko kartela protiv kojih se bori čitav život, a  sa druge mora da strepi od same države, jer država pokazuje da neko ko radi taj posao, kao što ga radi inspektor Milenković je kao neka divljač za odstrel, rekao je u emisiji "Među nama" glavni i odgovorni urednik nedeljnika "Vreme" Filip Švarm.

Upitan da li veruje da je Milenkoviću stvarno ugrožen život kao što to tvrdi njegov advokat Zdenko Tomanović, Švarm je rekao da veruje da jeste jer smo „svedoci konstantne kampanje koja traje protiv njega i inspektora Dušana Mitića“.

„To govore i političari, ali pogotovo je bio sraman tekst u jednom tabloidu gde je Milenković direktno označen kao logističar kavačkog klana. Mislim da je to sramno i grozno i da mu je time nacrtana meta“, ukazao je on.

Prema njegovim rečima, Milenković mora da strepi od dve stvari.

„Mora da strepi od narko kartela protiv kojih se bori čitav život s jedne strane, a sa druge mora da strepi od same države, jer država pokazuje da neko ko radi taj posao, kao što ga radi insprektor Milenković je kao neka divljač za odstrel“, istakao je Švarm.

On je bukvalno prepušten da mu kriminalci presude i ne samo to, nego se na svaki način želi oblatiti, rekao je glavni i odgovorni urednik „Vremena“ govoreći o targetiranju policajca koji je uhapsio Koluviju po tabloidima.

Umesto da Milenković i inspektor Mitić koji su bili zaslužni za Jovanjicu budu nagrađeni, dobiju orden, budu pohvaljeni od njih se prave državni neprijatelji, ukazuje Švarm.

„Dakle, nije problem Koluvija, nije problem Jovanjica 1, nije problem Jovanjica 2. Ko je problem? Pa problem su policajci koji su radili svoj posao po zakonu. To je zaista slika i prilika vladavine prava pod režimom koji je trenutno u Srbiji“, naglasio je Švarm.

O čemu je još govorio Filip Švarm u emisiji „Među nama“ pogledajte u video prilogu:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar