O najnovijim pregovorima vlasti i opozicije, novim uslovima za naredne izbore, celokupnoj situaciji na srpskoj političkoj sceni, kao i stanju u našem društvu, u emisiji "Među nama" govorio je naš poznati glumac, koji je poznat i kao politička i društveno angažovana ličnost, Tihomir Tika Stanić.

Naš proslavljeni glumac Tihomir Tika Stanić opisao je na samom početku razgovora situaciju na srpskoj političkoj sceni osvrćući se na seriju „Nobelovac“, vezanu za život Ive Andrića, rekavši da je ulazeći u svoju ulogu pokušao da razume ponašanje glavnog junaka koje mu je promenilo i pristup posmatranja današnje situacije u Srbiji.

„Ja sam imao veliku sreću da sam ove godine vredno radio po više od 12 sati dnevno na veoma zanimljivoj seriji „Nobelovac. U našem scenariju Andrić se suočava sa dolaskom nove vlasti i raznim sukobima unutar te vlasti. Radeći seriju pokušavao da razumem njegovo ponašanje i čini mi se da sam i ja postao mnogo mudriji“, rekao je Stanič i dodao da je nekako shvatio da „postoji mnogo značajnih tema kojima bi hteo da se bavi i da će njegov društveni angažman i politički stav najbolje društvu predstaviti izborom tema i načinu na koji te teme tretira i čime se bavi“.

U jednom momentu parafrazirao je jednu od Andrićević misli, rekavši da je nakon svega postao indiferentan na stvari koje se događaju na srpskoj političkoj sceni.

Foto: Printscreen Nova/Video

„U ovom svetu gde su moć i novac tako dominantni, čoveku preostaje da postane toliko moćan i bogat da mu niko ništa ne može, ili da postane toliko indiferentan da mu opet niko ništa ne može“, parafrazirao je Stanić našeg nobelovca, navodeći da je „neku vrstu indiferencije već izgradio i da se stidi pomisli da komentariše bilo šta i bilo koga iz ovog našeg političkog okruženja“.

Poznati glumac osvrnuo se i na samo društvo za koje smatra da je postalo pomalo „licemerno“.

„Uvek ću nedvosmisleno biti na strani opozicije. ali mislim da je osnovni problem našeg društva to što mi sami svojim primerom ne živimo ono za šta se deklarišemo. Tu leži suština svih problema, jedno govorimo drugo radimo, licemerni smo kao društvo“, ističe Stanić.

„Lideri opozicije su u obavezi da se ujedine i da nađu minimum zajedničkog u predstojećoj borbi za naredne izbore, a vast je dužna da se dogovori sa opozicijom oko pravila, i tu su stvari jasne“, bio je nedvosmislen Stanić.

On se na kraju obratio i svim istomišljenicima zaključivši da treba dopreti i do građana koji drugačije misle.

„Mi se sada obraćamo istomišljenicima, i sad se mi takmičimo ko će duhovitije, originalnije, pametnije reći istu stvar na račun vlasti. Treba dopreti do ljudi koji misle drugačije, tako što će se raditi stvari koje su plemenite i vredne i za koje se zalažemo“, zaključio je glumac.

Celu emisiju pogledajte u videu na početku teksta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar