Stanković Njenjulović: Narodna stranka u Negotinu sama protiv svih

Emisije 12. okt. 202123:21 > 13. okt. 2021 17:51
Podeli:
Milica Kuzmanovic, Krsta Stankovic Njenjulovic Pavle Dimitrijevic Medju nama
Milica Kuzmanović, Krsta Stanković Njenjulović i Pavle Dimitrijević Foto:Nova S

Da li su lokalni izbori u Mionici i Negotinu 17. oktobra "ogledalo" velikih izbora na svim nivoima za koje se spremamo u 2022. godinu i da li je "lokal" bitan i kome, neka su od pitanja o kojima je novinarka Maja Nikolić u emisiji "Među nama" razgovarala sa novinarkom Milenom Kuzmanović, Krstom Stanković Njenjulović iz Narodne Stranke koja izlazi na izbore u Negotinu i Pavlom Dimitrijevićem, zamenikom programskog direktora CRTA.

Kuzmanović je ocenila da je u Mionici danas bilo „opsadno stanje“ jer je Mihiljdan, pa su predstavnici mnogih političkih opcija iskoristili praznik da posete Mionicu.

„Danas su u Mionici bili predstavnici Srpske radikalne stranke, Socijalističke partije Srbije, ministri aktuelne vlade, predstavnici koalicije ‘Nada’ danas su u Valjevu a ne u Mionici održali Konferenciju za novinare, gde je tema bila izbori u Mionici. Bez obzira što je Mionica mala varoš i što se čini da neće biti dileme ko će i ovoga puta dobiti većinu na ovim izborima, jer nema ozbiljnije i veće opozicione partije, ipak vidimo da vlada veliko interesovanje svih aktera koji učestvuju na izborima bez obzira da li su im ambicije velike ili male, da ipak budu prisutni na terenu“, rekla je Kuzmanović.

Stanković Njenjulović ocenio je da aktuelna vlast pravi različite eksperimente pošto je do sada radikali bili sa naprednjacima, socijalisti sa PUPS-ovcima, a u Mionici je situacija drugačija.

„Ovde u Negotinu je situacija takva da je Narodna stranka protiv svih. Ovde nisu hteli da naprave neki eksperiment nego je SNS i SPS zajedno, kao i 2017. i pritom prikupile potpise za još par stranaka za jednokratnu upotrebu. U Negotinu je 17. oktobra opšti lokalni referendum“, rekao je Njenjulović.

Dimitrijević je rekao da ovi izbori pokazuju na lokalnom nivou sve one boljke koje su zapravo izbori za nacionalnom nivou pokazali.

„Mnoge boljke celog sistema i celog društva su sada vidljivije i sve što se sada pominje, je zapravo prepoznato na republičkom nivou, samo je mnogo vidljivije i jasnije“, rekao je između ostalog Dimitrijević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar