Šta Obućina odgovara ljudima koji joj kažu: Budi oštrija

Emisije 11. jun. 202109:35 > 13:31
Podeli:
Printscreen Probudi se

Urednica NewsMax Adria televizije Jelena Obućina rekla je da ne veruje da je Aleksandar Jovanović Ćuta okrenut vladajućoj partiji, te dodala da se vlast i opozicija sada bore za taj "Ćutin kolač".

Obućina je istakla da nagrada „Stanislav Staša Marinković“ za nju predstavlja potvrdu truda, hrabrosti i talenta celog tima.

“Žiri je razumeo šta mi želimo u našim uvodnicima, a to je da ima malo sarkazma, malo šale i da bude razumljivo ljudima. Oni ne čitaju vesti kao novinari, pa onda u jedan minut uveče dobiju suštinu na jedan kako kaže žiri, interesantan način”, rekla je Obućina u emisiji „Probudi se“.

Novinarka je istakla da sada prvi put ima slobodu da napiše komentar, pa pretpostavlja da je ljudima to trebalo, te da su zaboravili ovakvu formu.

„Forma je kratka i prenosiva za društvene mreže, pa verujem da je to jedan od razloga uspeha. Ja i redakcija razgovaramo o tome šta je interesantno, pa to sednemo i napišemo. Nisam sigurna da smo ikada pretereli, šta god da kažem sretnem čoveka koji kaže ‘Možete li vi to malo oštrije’? Ja kažem da ne mogu, možda možete Vi”, rekla je kroz osmeh novinarka NewsMax Adria.

Na pitanje kako komentariše poslednje navode da je ekološki aktivisti Aleksandar Jovanović Ćuta osnovao SNS ili da je bio član, Obućina kaže da ona uopšte nije razmišljala o tome.

„Nisam razmišljala o tome da li Ćuta Vučićev. Prethodna vlast jeste dovela Rio Tinto, ali ključni dokument se potpisuje za vreme ove vlasti. Ćuta to sigurno zna. Ja ne mislim da jedna umerenost više ne može da prođe. Ja ne znam da li će Ćuta novi Beli Preletačević, nemam informacije o tome, ali pretpostavimo da nije i da je došao da bude umeren u nekom nastupu. Nažalost, ovde se to ne prašta i zato je napadan. Opozicione i vladajuće stranke sada se bore za taj „Ćutin kolač“, rekla je Obućina.

Dodala je da postoji sa razlogom sumnja u svakog da li podržava vlast.

“Boško Obradović je na oba stola kada je reč o izbornim uslovima. Ne znam da li je sumnjiv, ja bih rekla da je on pragmatičan. On je imao jedan ples sa bojkot opozicijom, pa je on shvatio da to nije njegova ‘šolja čaj’a pa da će treba na drugoj strani, što ne znači da ući u neki aranžman. Da li će on zbog toga delu svojih birača biti sumnjiv, hoće, ali da li je to bez razloga, pa možda I nije“, kazala je Obućina.