Iako spada u jednu od najmanjih opština u Zlatiborskom okrugu, Kosjerić je nekada vašio za sportski grad. Odbojkaši, košarkši, takmičili su se u najvišim rangovima takmičenja, a tek neznatno su zaostajali fudbaleri. Međutim, situacija se potpuno promenila.

„U Kosjeriću trenutno imamo košarkaški krug, ženski odbojkaški klu,b i fudbalski klub koji se takmiči u najnižim rangovima takmičenja. Mislim da su košarkaši u drugoj ligi ZapadaNe mogu da ne spomenem da se u bliskoj prošlosti sport igrao iz ljubavi i entuzijazma. Od 2010. godine do 2013. godine imali smo muški košarkaški klub koji se takmičio u prvoj ligi, fudbalski klub koji je igrao Srpsku ligu, košarkaši su igrali sa Zvedom, Partizanom“, priča Vladan Todorović, nekadašnji odbojkaš.

Problemi su počeli, kaže, kada je u Kosjerić došla nesposobna vlast i podseća na izuzetne uspehe bivšeg predsednika opštine, Dragana Vujadinovića, koji je uspeo da napravi model sportskog pula, da rastereti opštinsku kasu, znalo se koliko daje opština a koliko privreda, sa kojom je bila izuzetna saradnja.

„Postojala je komisija koja je delila novac onako kako treba, ko god je dolazio u opštinu da sarađuje iz bilo kog razloga, naprimer kada smo rekonstruisali sportsku halu firma koja je to radila ostavljala je opštini 1 procenat od svog profita, njihove zarade u toj rekonstrukciji“, navodi Todorović.

Ceo prilog možete da pogledate u videu na poćetku teksta

BONUS VIDEO: DLZ o raspadu srpskog sporta

 

 

Komentari

Svi komentari (0)