Spasojević o „krimi“ priči iz EPS-a: Naše pare se troše nemilice

Emisije 25. okt. 202122:23 > 22:23
Podeli:
Dušan Spasojević Medju nama
Dušan Spasojević Foto:Nova S

Kada bi pogledali javne finansije videli biste slične priče u skoro svim oblastima, kao što je u najnovijoj KRIK-ovoj o tome da je kineski tehnološki gigant Huavej godinama, preko ofšor firmi na Panami i Britanskim Devičanskim Ostrvima, imao tajne ugovore sa ljudima koji su bili blisko povezani sa državnom kompanijom Telekom, ocenio je u emisiji "Među nama" politikolog Dušan Spasojević.

Kako piše KRIK najmanje milion evra se, sudeći po dokumentaciji, slilo na račune ovih firmi. Deo – u džepove bivšeg Telekomovog direktora Igora Jecla i advokata Milorada Ignjačevića koji je, preko svog portala “Na dlanu“ bio u poslu sa Telekomom.

„To je način na koji funkcioniše ova vlast, to je izvlačenje sredstava za različite usluge prijateljima i prijateljskim organizacijama koje deo tog novca posle vraćaju stranci ili ljudima na vlasti. Mislim da je količina novca koji se tako provlači zaista ogromna i da mi to nećemo saznati do god ova garnitura ne ode sa vlasti“, tvrdi
Spasojević

Upitan da prokomentariše najnoviju „neverovatnu i krimi priču“ da je u EPS-u  formirana paralelena bezbednosna struktura koja je pratila neistomišljenike i opoziciju, ali i članove porodice predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Spasojević kaže da je ovo jedna od najluđih priča.

„To je nemoguće ispratiti kada to čujete kao vest, a boga pitaj na šta će to da se razvije i kako će to da izgleda za deset, 15 dana“, navodi on.

Na pitanje da li je nemoguće kada Pavle Grbović iz Pokreta slobodnih građana kaže da zna da je već tužilaštvo obavešteno o ovome i da samo čekaju potvrdu od Zagorke Dolovac i kada u sve to stavimo 25 pripadnika BIA, navodnih 20 miliona evra koji su uloženi u opremu, tvrdnje članova sindikata koji pričaju o brojnim bubicama, kamerama i lokatorima koji su postavljani u automobile ili ko zna šta iz toga može još da ispliva, Spasojević smatra da ako imamo neku vrstu potvrde sa više strana, a ovde ima, onda sigurno postoji neka priča.

„Šta je taj koji je to izveo mislio, šta je planirao, s kim je bio u konsultacijama je već neka druga tema. Mogu da zamislim da se naše pare troše nemilice. Mi nemamo kontrolu nad velikom količinom novca koja se troši. Bez obzira koliko nenormalno zvuči, ne bi me iznenadilo da je ova priča u najvećoj meri tačna“, napominje Spasojević.

Govoreći o rezultatima dijaloga i optužbi dela opozicije koji je pokušao da nađe rešenje za fer i poštene izbore, na račun evropalamentaraca koje krive za neuspeh dogovora, on je rekao da je sasvim jasno da ništa od ovoga neće temeljno izmeniti izborne uslove, niti učiniti izbore otvorenijim i poštenijim.

„Neke stvari su korisne, ali ništa to suštinski ne menja činjenicu da je SNS ubedljivo nadmoćan u medijskom prostoru i da opozicija ne može ravnopravno da se takmiči sa njima“, rekao je on.

O čemu je još govorio Dušan Spasojević u „Među nama“ pogledajte u video prilogu:

Komentari

Vaš komentar