Slavković: Sujete su diktirale odnose u opoziciji

Emisije 26. nov. 202123:39
Podeli:
Stefan Slavković Foto: Nova S

Šta zapravo donosi dogovor opozicije i zašto je već nastao raskol oko mogućeg kandidata za predsednika Srbije u emisiji "Među nama" govori novinar nedeljnika "NIN" Stefan Slavković.

Upitan kako mu izgleda ovaj prezentovani dogovor opozicije i ko mu najubedljivije izgleda Lutovac, Jeremić ili Đilas, Slavković je rekao da je većina ljudi, koji prate opoziciona zbivanja i politička uopšte, mogli da pretpostave kako će ovo danas da izgleda.

„Najjači utisak ostavila je Marinika Tepić koja je rekla jednu zanimljivu stvar da trenutna dešavanja pokazuju da je bojkot imao pozitivne posledice na politički život u Srbiji“, rekao je on.

Bojkot je u međuvremenu, kako kaže, dobio neki svoj smisao u činjenici da je većina opozicionih partija, koje su se ovde ujedinile, shvatile da politički, a i ekonomski ne mogu da prežive ako ne ove,  onda sledeće parlamentarne izbore s obzirom na sistem finansiranja.

Upitan koliko lične sujete diktiraju odnose u opoziciji, slavkovim smatra da su diktirale u dovoljnoj meri da je opozcija u međuvremenu imala vreme da se konsoliduje u neki širi savez ili front.

„Verujem da je ovo imalo povratni refleks na javnost i da će ovo uticati na izlaznost „, istakao je Slavković.

Dodaje da nije očekivao da čuje moguće kandidate za predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda, i da je moguće da nema dogovora. Odabir Marinike Tepić, da bude nosilas liste, smatra najboljim s obzirom na ponudu.

Pogledajte prilog iz emisije „Među nama“:

 

Komentari

Vaš komentar