Foto: Nova S

"Novinarske solidarnosti generalno ima u najradikalnijim slučajevima, kada su u pitanju neki strašno agresivni napadi i strašno jake reči kao što je bilo u slučaju 'Danasa', ali nema je onoliko koliko je bilo ranije iz prostog razloga što je sada situacija mnogo gora nego što je bila nekada", ocenila je u emisiji "Među nama" novinarka Tamara Skrozza.

„Ljudi su se ujedinili, ustali, izveštavali smo svi o pretnjama ‘Danasu’, ali generalno nema solidarnsoti kakva je nekada bila kao što je bio bojkot Srpske radikalne stranke 1998. To je danas nemoguće zato što takvih napada, kakav je bio napad Vojislava Šešelja na Antonelu Riha, mi imamo svakog dana zapravo u ovom ili onom formatu i u toj poplavi, inflaciji napada na novinare naprosto se i ta solidarna snaga profesije istrošila“, istakla je ona.

U jednom trenutku se, kako kaže, zapitate šta ja mogu više da uradim.

„Da li imaju više svrhe saopštenja, da li ima svrhe da zoveš čoveka kome se preti, da li ima svrhe da na društvene mreže zakačiš svoju podršku, šta je delotvorno“, upitala je Skrozza, dodajući da kao novinarka ne zna više šta je danas delotvorno i šta bi bio pravi čin solidarnosti, izuzev da javno izađeš i kažeš – ja sam uz tog kolegu, koleginicu ili uz taj medij.

Komentarišući pretnje koje su početkom novembra stigle na adresu redakcije lista Danas i da je prikrivanje identiteta onoga ko je poslao pretnje učinjeno iz Srbije, Skrozza je rekla da nije ni mislila da pretnje dolaze sa neke druge strane.

„Što bi neko sa Trinidada i Tobaga imao nešto protiv ‘Danasa’, ili iz Kine ili neke druge strane? Ne znam zašto bi to bilo neko preterano otkriće. Od prvog dana jasno je da je to neko iz Srbije ili neko ko je u vezi sa Srbijom ili neko ko dobija naređenja iz Srbije, samo je bilo pitanje forme kako će to da se realizuje“, ukazala je Skrozza.

Pogledajte celokupno gostovanje Tamare Skrozza u emisiji „Među nama“:

Komentari

Svi komentari (0)