Škero o aferama: Nereagovanje postalo normalna stvar

Emisije 05. apr. 202119:55 > 20:10
Podeli:
Vida Petrović Škero, Među nama, Medju nama
Foto: NOVA S

Predsednica Centra za pravosudna istraživanja (CEPRIS), Vida Petrović Škero, gostovala je večeras u emisiji "Među nama" koja se emituje na televiziji Nova S i govorila o slučaju "Cvijan", prisluškivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i aferama u pravosuđu.

Petrović Škero je, povodom smrti advokata Vladimira Cvijana, za koju je javnost saznala tri godine kasnije, rekla da ako je urađeno sve kako zakon predviđa, da se utvrdi uzrok smrti, onda tužilaštvo nema šta da saopšti.

„Ako postoje nekakve sumnje, onda su tu nadležni neki organi i institucije koje bi to trebalo da provere. Ja mislim da se posle tri godine, s obzirom na to kako kod nas život brzo funkcioniše, pola ljudi se pita ‘a ko beše taj Cvijan, poznato mi ime’ i nema posebno interesovanje. Poznavala sam kolegu Cvijan umro, znala sam šta je radio. Bilo mi je šokantno da neko ko je tako nešto radio, toliko dugo i imao neko opšte pozvananje javnosti, nestane i da svi mi ne reagujemo. Ali očigledno da je to kod nas postala normalna stvar“, kazala je Škero.

Pogledajte o čemu je još govorila Vida Petrović Škero u emisiji „Među nama“:

Ona je ocenila i da su kod nas sve vesti, pa i čovekov život negde u trajanju od dva tri dana.

„To ukazuje na naš život, kako živimo i kakvo je funkcionisanje u našem društvu“, rekla je Škero.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar