Ovih dana priča koja je potresla Gadžin Han došla je iz redova opozicije. Navodno, tamošnjoj Direkciji za izgradnju preti stečaj jer su opštinari pokušali da porodičnoj firmi predsednice skupštine Marije Cvetković da, navodno, nameste posao. Da li će i ko nastaviti da eksploatiše kamen iz kamenoloma Mandara za sada se ne zna.

„Načelnica opštinske uprave jeste smenjena, apsolutno sa razlogom. Imam rešenje Ministarstva rudarstva i energetike kojim se dozvoljava istražno pravo firmi Bobana Cvetkovića, a to je porodična firma predsednice skupštine opštine, Marije Cvetković. Inače, to je rešenje sakriveno po nečijem nalogu, načelnica uprave je sakrila rešenje da opština Gadžin Han ne bi mogla da se žali pošto je rok za žalbu na rešenje 30 dana. Da li je to načelnica Ljiljana, koja je smenjena, uradila na svoju ruku ili je to po nečijem nalogu to je pitanje za tužilaštvo, jer ću ja podneti krivičnu prijavu protiv načelnice budući da je ovo školski primer zloupotrebe službenog položaja i trgovine uticajem“, objašnjava narodna poslanica Jelena Milošević.

Ističe da se neće pozvati na poslanički imunitet što, kako kaže, nije činila ni do sada i dodaje da poslanički imunitet ima tek četiri meseca a politikom se bavi tri godine i poziva sve one koji misle da ne govori istinu, da je tuže.

„S druge strane ono što je veliki problem je da Direkcija godinama unazad živi zahvaljujući tom kamenolomu jer tako posipa atarske seoske puteve budući da je opština Gadžin Han siromašna i ne može da ih asfaltira. Firma Marije Cvetković je prijavila Direkciju za nelegalno eksploatisanje, iako je to i ona činila kada je bila predsednica opštine, i Ministarstvo rudarstva i energetike je zabranilo Direkciji, za sada usmeno“ eksploataciju kamena. Na taj način se Direkcija gura u stečaj, tamo  radi 50 ljudi koji mogu da ostanu bez posla, u Gadžinom Hanu koji  je izuzetno nerazvijen, a sve kako bi neki došli do još malo para“ tvrdi poslanica.

Ceo prilog možete da pogledate u videu na početku vesti

BONUS VIDEO: Adamović_ Penzioneri nemaju za ogrev, a funkcionerima pomoć od 40.000 dinara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare