Simonović: Sve ovo je organizovao Milo, Vučić najveći gubitnik

Emisije 06. sep. 202108:37 > 10:39
Podeli:
Printscreen/Probudi se

Glavni i odgovorni urednik portala Nova.rs Veselin Simonović rekao je da iza dešavanja na Cetinju stoji predsednik Milo Đukanović, koji je "inspirisao nacionalističke pokrete koji su pod njegovom kontrolom". Istakao je da će DPS ostati glavna politička opcija u zemlji, a da je možda najveći dobitnik premijer Zdravko Krivokapić. Kada je reč o gubitniku, Simonović kaže da je jedan od gubitnika Aleksandar Vučić.

Simonović je u emisiji „Probudi se“ rekao da su poslednja dešavanja u Crnoj Gori za njega veoma tužna.

„Prvo tužno je za mene lično, budući da sam iz Crne Gore i volim je isto kao i Srbiju. Voleo bih da se ništa od ovoga nije desilo i da se ustoličenje desilo mirno kao i sva prethodna. Tenzije u Crnoj Gori postoje još od litija i onog famoznog Zakona o verskim zajednicama i taj sukob se produbljivao. Ovo samo predstavlja kulminaciju. Ja mislim da je sve ovo inspirisao i organizovao predsednik Crne Gore Milo Đukanović, da je iskoristio razne strukture iz službi bezbednosti koje su još uvek pod njegovom kontrolom i da je iskoristio ove nacionalističke procrnogorske pokrete, a sve u cilju da izazove nerede i učvrsti svoje biračko telo“, objasnio je Simonović i dodao:

„Milo Đukanović već duže vreme kao predsednik predstavlja samo onaj deo Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Crnogorci. Da je pravi predsednik, prihvatio bi činjenicu da se u toj zemlji 30 odsto građana izjašnjavaju kao Srbi i da su mitropolit Joanikije i patrijarh Porfirije vrlo važni tim Srbima“, jasan je on.

Glavni i odgovorni urednik portala Nova.rs ocenio je da je DPS „tamo gde je bio“, te da će ostati najjača politička opcija.

„Oni su najjača politička stranka i oni će i na sledećim izborima ostati najjača politička stranka. On nije izgubio birače, učvrstio ih je, ali ne može dobiti birače iz drugih tabora. Krivokapić kao premijer je možda najveći dobitnik jer je sve prošlo bez većih nereda, ustoličenje je obavljeno, on se ponašao razumno, ma šta pisali naši mediji u Srbiji. Jedan od gubitnika je Aleksandar Vučić koji je priželjkivao ovakav scenario, pošto on voli da bude taj garant stabilnosti, a da sve ostalo bude u plamenu i da vladaju sukobi“, rekao je Simonović.

Simonović je prokomentarisao i ulogu, odnosno pojavljivanje Nenada Čanka na Cetinju i naglasio da on nema nikakvu ulogu.

„Mislim da on nema nikakvu ulogu, osim da mešetari. On nije bitna politička figura. Njegov izbor je da bude prijatelj sa Milom Đukanovićem, ali mislim da ga ne treba komentarisati. Srbija i njen predsednik preko Mandića i Kneževića vrše pritisak na trenutnu crnogorsku vladu, a zašto to radi ja nemam racionalno objašnjenje. Vidim da su se Mandić i Knežević sada osokolili, a već sam jednom rekao kod vas da oni nikada neće doći na vlast jer ljudi neće da glasaju za njih. Oni se nadaju da će sada dobiti kolač vlasti i da će ih Krivokapić pustiti u Vladu, ali mislim da će ih i dalje držati na distanci“, podvlači Simonović i kaže da očigledno Beogradu odgovara ovakva zapaljiva atmosfera.

Glavni i odgovorni urednik portala Nova.rs kazao je da većina vladajuća većina i veliki broj građana navijaju za prosrpsku stranku.

„Ne moraju oni da budu poreklom iz Crne Gore, ali vole i navijaju da prosrpske stranke pobede i to im je bitnije od toga da li će recimo u Nišu biti na vlasti SPS i SNS“, rekao je on i dodao da je Đukanović jasno poručio svojim pristalicama da nastave da rade kao do sada, te da će zbog tenzija uvek postojati“, zaključio je Simonović.

Bonus video: Dramatični momenti sa Cetinja

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar