Meštani sela Dadince, koje pripada opštini Vlasotince, postavili su barikade sa namerom da spreče izgradnju mini-hidroelektrane na Rupskoj reci. Oni kaću da su sprečili radnike koji su došli sa mašinama kako bi pripremili teren za gradnju. Na teren je izašla i leskovačka policija a na mestu događaja je i ekipa TV Nova S koja je razgovarala sa narodnim poslanikom Aleksandrom Jovanovićem Ćutom.

„Sinoć je opet bila uzbuna, došli su investitori sa obezbeđenjem i mašinama i odmah se skupilo na stotine meštana, blokirali su celo selo i napravili straže na četiri punkta. Još uvek gore vatre, nije se spavalo celu noć. Onaj ko misli da ovde gradi hidrocentralu je lud. Od toga neće biti ništa, ovo je poslednji dan za investitora da formira gradilište inače mu propada građevinska dozvola, koja je ionako propala, to što piše u njoj je krivično delo i za to će odgovarati oni koji su mu je izdali. Juče je probao pa su ga oterali, srušili su mu tablu i oterali mašinu“, kaže Ćuta.

Ističe da će na sve načine sprečiti investitora da uđe u selo i dodaje da je sinoć tristo ljudi bilo u Dadincima, koji imaju tek sedamdesetak stanovnika.

Metani objašnjavaju da su na Rupskoj reci već napravljene dve MHE i da je to investitorima to pošlo za rukom zbog toga što su pravljene uzvodno, gde nema ljudi. Na silu su, kažu, prolazili kroz privatne posede, zahvaljući podršci lokalnih vlasti.

Ceo prilog možete da pogledate u videu na početku teksta

BONUS VIDEO: Sukob policije i demonstranata na Šodrošu