PUT KNJAZEVAC. Sela između Zaječara i Knjaževca odsečena od sveta, prilog, emisija Među nama, Medju nama Nova S
Foto: Nova S

U selima između Zaječara i Knjaževca, u jutarnjim satima, već duže vreme saobraća samo jedan mini bus, koji je u obavezi da prevozi đake. Zbog rekonstrukcije magistralnog puta između ta dva grada više nema ni međugradskih autobusa, a zbog rekonstrukcije pruge prema Matejevcu ne saobraćaju ni vozovi. Istraživali smo, uspevaju li građani tog dela Srbije da stignu na vreme na posao.

Reporterka: Katarina Golubović

Jasmina stiže na posao

Svako jutro Jasmina Subić iz Vratarnice pešači po nekoliko kilometara da bi na vreme stigla do posla. Jer prigradskog prevoza nema, a ni drugu alternativa.

„Ja 37 godina putujem od Vratarnice do Zaječara. Do sada smo stalno imali prevoz, međutim sad nemamo prevoz. Imamo autobus u pola šest polazi iz Grlišta. To je 3 km idemo pešice, dođemo do Grliške reke i zimi i kad je kiša… I onda tako dolazimo. Ili taksijem koji je 800 dinara“, priča Jasmina Subić iz Vratarnice.

Ko nema automobil, a ni pare za taksi svakodnevno je prinuđen da putuje mini busom, koji na relaciji Zaječar-Vrbica-Marinovac radnim danima saobraća samo ujutru jednom linijom. Nekada je kažu bilo drugačije.

Pogledajte prilog iz emisije „Među nama“:

Komentari

Svi komentari (0)