Seizmolog odgovara da li Crnu Goru očekuje jači zemljotres

Emisije 26. jun. 202107:39 > 07:4010 komentara
Podeli:
Foto: Printscreen NOVA S

Crnu Goru je prethodne večeri pogodio zemljetres jačine 4,3 jedinice po Rihteru. O tome kakva je situacija jutro nakon zemljotresa u komšijskoj zemlji za “Probudi se” je govorio Srđan Ceković, dežurni seizmolog iz Zavoda hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore.

Pročitajte još...

Ceković objašnjava da je epicentar zemljotresa registrovan sedam kilometara jugostično od Kruševice u Herceg Novom, te da je zemljotres registrovan na dubini od deset kilometara.

“Samim tim što je ovaj zemljotres srednje jačine, on je mogao izazvati samo manju materijalnu štetu. Nakon ovog glavnog potresa, naši instrumenti su registrovali još dva manja potresa. Jedan oko 01:40 sati posle ponoći, magnitude 1,8 i naredni je bio u 01:55 sati, jačine 1,4 Rihtera”, navodi on, da bi zatim odgovorio na pitanje da li je opravdan strah građana Crne Gore da bi mogao uslediti i jači potres.

“Zemljotresi su prirodne pojave i niko u svetu ne može da predvidi da li će posle ovakvog zemljotresa uslediti još jači. Uvek posle ovakvog zemljotresa ide serija manjih. Što se tiče teritorije Crne Gore, najjače se osetio u Herceg Novom, intezitetom šest, Tivat i Kotor pet, Cetinje i Budva četiri, Nikšić, Podgorica i Danilovgrad tri, dok je u našoj najjužnijoj opštini, Ulcinju, intezitet zemljotresa iznosio dva”, rekao je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar