Sećanje na Veliku Ivanču: Život u senci masovnog ubistva
Foto: Nova S

Tragedija na Cetinju podsetila je na događaj koji se, pre skoro deceniju, odigrao u Velikoj Ivanči, kada je meštanin Ljubiša Bogdanović ubio trinaestoro komšija i rođaka. Kako izgleda život stanovnika ovog mesta u senci masovnog ubistva proverila je naša Anita Ikanović.

Reporterka: Anita Ikanović

Selo nadomak Beograda krije tragediju koja je pre skoro deset godina potresla čitavu Srbiju, ali i region. Masovni ubica, zavio je u crno pet kuća.

“Ljubiša Bogdanović je tog 9. aprila 2013. godine oko pet sati ujutru u svojoj kući usmrtio majku, sina i pucao je u ženu, zatim je krenuo u krvavi pir po komšiluku gde je ubio trinaestoro komšija, među kojima je i dvogodišnje dete”.

Nakon krvavog pira Bogdanović je pucao sebi u glavu, a od zadobijenih povreda preminuo je u bolnici. Meštani Velike Ivanče nerado govore o ovom zločinu, a na pitanje ko je bio Ljubiša Bogdanović sa današnje distance kažu…

“To je bio dobar čovek, miran i fin. Međutim, nešto se desilo u glavi”, kaže Petrović Mileta, meštanin Velike Ivanče.

Nada Petrović, meštanka Velike Ivanče, dodaje da je on bio primer u selu, „a šta se njemu desilo u njegovoj glavi, to samo on zna, niko drugi ne zna” .

„On je ovako bio dobar domaćin, lepo je u tom kraju živeo sa komšijama, sarađivao, pomagao”, rekao je o Bogranoviću Nebojša Milanović.

„Desi se, teško je. Sve to sabrati provedes sa njim vek, a sutra dan ih nema”, kaže Radoslav Janković.

Na samo nekoliko kilometara od centra sela, stigli smo i do mesta zločina. Kuće ubijenih propale su pod zubom vremena – što nije slučaj kada je kuća Bogdanovića u pitanju.

Pogledajte prilog iz emisije „Među nama“:

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)