Foto: Nova S

Novinar Vukašin Obradović i predsednik pokreta "Ljubav, vera i nada" Nemanja Šarović bili su današnji gosti emisije "Među nama" sa kojim je novinar Danilo Mašojević razgovarao o "presvučenim radikalima".

Obradović je rekao da je Aleksandar Vučić radikal, koliko je i član G17.

„Preuzeo je od demokrata tu evropsku politiku, ali, opet, vezuje ga za radikale mnogo što šta, ali mislim da SNS i Vučić nemaju ideologiju i klasičnu politiku, politički program, koji bi mogao da ih svrsta, bez obzira što su oni članovi Evropske narodne partije, pridruženi doduše. Politika Aleksandra Vučića se zasniva na mnogo kompleksijem mehanizmu, nego ta analogija da je ‘presvučeni radikal’, jer bi ona mogla da potpuno pokrije te njegove mene koje se dešavaju u kratkom periodu“, rekao je Obradović.

Sa druge strane, Nemanja Šarović je ocenio da ne postoji „nešto radikalno“ u predsedniku Vučiću.

„Vi ste krenuli od toga da je već punih 13 godina on proevropski evoluirao i kako je on praktično preuzeo biračko telo i ideologiju od Demokratske stranke, on je ugasio LDP, on je pojeo to telo, ali iskreno ne mislim da je Aleksandar Vučić ni radikal ni demokrata, niti bilo šta. To su neki narativi i stereotipi. On je čovek koji pre svega voli samog sebe, i to je čovek koji je spreman da bilo šta da uradi ili izgovori, da bi malo podigao ili održao svoj rejting. Ne mislim da je iskren u bilo čemu. Gledamo slike susreta sa Putinom, nemojte misliti da je on tamo iskren. Kao što nije iskren ni sa Merkel ili bilo kim, on pokušava da napravi u Srbiji, možda ga treba okarakterisati kao najboljeg glumca u Srbiji“, rekao je između ostalog Šarović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)