Foto: Nova S

Pošto smo juče dobili potvrdu da će Skupština Beograda biti odličan konkurent Narodnoj skupštini pored političkih zanimljivosti, debata i svega onoga što kod nas ide uz to, između ostalog, zanimljivo je to što nova - stara većina, predvođena gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem, povlači neke poteze kao da je smenila prethodnu, istovetnu SNS-SPS vlast. Kako drugačije opisati smenu 14 direktora javnih preduzeća i ustanova? Opozicija donekle iznenađena posmatra to i tvrdi - Beograđani su taoci sukoba Šapića i Vesića. Da li je zapravo tako i šta nas još čeka u Skupštini grada Beograda u emisiji "Među nama" govore gradski odbornici Marko Sarić iz NDSS i Miloš Baković Jadžić ispred koalicije Moramo.

Upitan da li mu je bila iznenađujuća ova „seča“ direktora, Baković Jadžić kaže da jeste i nije.

„Problematičan je način na koji je obavljena. Nije iznenađujuća ako se prisetimo  kako je zapravo započeo ovaj saziv gradske skupštine pre dva meseca, Od starta smo imali pokazatelje da zapravo Šapić ne namerava da radi drugačije. Podsetiću da je od starta ignorisana situacija u kojoj je Šapić bio u sukobu interesa kao predsednik novobeogradske opštine i kao gradski odbornik prethodne četiri godine. Ponovo smo ušli u ovaj saziv u istoj situaciji, imali smo odmah i momenat preletača iz opozicije i ta atmosfera nije bila dobra i nije obećavala. To je logičan nastavak tog netransparentnog i bahatog načina vođenja gradske skupštine“, rekao je on.

Marko Sarić je ukazao da postoji problem sa demokratskom procedurom i sa postovanjem zakonskih normativa.

„Zakon o lokalnoj samoupravi, Zakon o glavnom gradu, Statut grada Beograda i Poslovnik gradske skupštine definiše stalna radna tela koja pomažu odbornicima i skupštini u svom radu. Mi to još nismo formirali. Imamo problem da odbornici juče nisu imali mišljenja tih stalnih radnih tela“, ukazao je Sarić.

Pogledajte celokupno gostovanje  Marka Sarića i Miloša Bakovića Jadžića u emisiji „Među nama“.

 

Komentari

Svi komentari (0)