Podeli
Dragoljub Zamurović Foto:Nova S

Arhitekta i fotograf Dragoljub Zamurović bio je gost emisije "Među nama", a jedna od tema razgovora bila je divlja gradnja, narušavanje prirodnih i urbanističkih zakonitosti. Reči je bilo i o aktuelnim zbivanjima i problemima u zemlji - od poverenja u institucije, do televizija sa nacionalnim frekvencijama.

“Koje institucije kod nas postoje? Ubeđen sam i da i te institucije koje postoje kod nas slušaju nekog odozgo. Kod nas je to već duži period tako, ali je sada prevazišlo svaku meri. Ako se za sve u ovoj zemlji pita jedan čovek, gde su onda i čemu služe institucije? Mislim da je tu problem”, rekao je gost Maje Nikolićna televiziji Nova S.

Zamurović se osvrnuo i na kult ličnosti kroz prošlost – od Tita, preko Miloševića do danas.

“Ovo što sada imamo, milsim da je veliki problem za sve nas. Od 2012 pa nadalje, sve je gore i gore. Ne znam dokle će to moći da ide, možda ćemo opet stići do ’45, što nikako ne bi valjalo”, smatra Zamurović.

On je izneo i niz kritika na račun javnog servisa i televizija sa nacionalnim frekvencijama.

“RTS je jedna od najgorih stvari koja nam se desila. RTS i te druge televizije sa nacionalnim frekvencijama truju ovaj narod. Mi nećemo izaći iz ove krize dok se njih ne rešimo”, zaključio je Zamurović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar