Ršumović i Tomović u „Među nama“: Kako sačuvati dete u sebi

Emisije 03. nov. 202020:51 > 17:30
Podeli:
Foto:Nova S

Najjače oružje protiv mraka je svetlost! Na koji način se postaje saradnik Sunca, ali i kako da sačuvamo dete u sebi, u emisiji "Među nama" otkrivaju pisac i pesnik Ljubivoje Ršumović i glumica Borka Tomović.

U emisiji je bilo reči o Akademiji Saradnici Sunca koja omogućava da mladi talentovani pesnici iz cele Srbije tokom sedmodnevnog stvaralačnog kampa dodatno usavrše svoj literarni dar i neposredno osete lepotu i nadašnuće koje daje priroda.

„Veoma smo ozbiljni sa tim projektom. Prva akademija održana je prošle godine na Zlatiboru u šumi i pored vodopada. Učili smo o prirodi, u prirodi, na licu mesta, a deca, mladi ljudi su uvek željni takve vrste saznanja“, rekao je Ršumović i dodao da ove godine Akademija radi online.

On je istakao da se projekat održava u saradnji sa Dečijim kulturni centrom.

Foto:Nova S

Prema njegovim rečima, ove godine je bilo 11 polaznika, a prošle osam.

„Kada kažem da smo ozbiljni, to znači da zaista želimo da budemo obrazovna ustanova u pravom smislu te reči. Radimo po Dušanovom zakoniku, a Dušan je Duško Radović koji je ostavio pravila kako bi bilo najcelishodnije da se radi sa mladim ljudima. Trudimo se da te mlade ljude naučimo kulturi govora, a za to je u našem timu zadužena Borka Tomović“, naglasio je Ršumović.

Gumica Borka Tomović je rekla da su deca prošle nedelje pisala pesme sa Ršimovićem i Matijom Bećkovićem, ali da je jedno pesma koju oni napišu, a drugo je da ta pesma dopre do nas.

„To je jednako važno. Prolazimo kroz svaku njihovu pesmu, jer se trudimo da budu samouvereni i u njihovm kazivanju  pesama“, naglasila je značaj Akademije Saradnici Sunca.

O čemu su još govorili Ljubivoje Ršumović i Borka Tomović pogledajte u video prilogu:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar