“Kad sam doživeo da mi država otme i ubije dete, mislim da je sve moguće. Optužio sam vrh Republike Srpske za to i od toga sam samo dobio metu na čelu”, rekao je u emisiji “Probudi se” Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića.

On je nedavno najavio da se vraća u Republiku Srpsku, pošto mu je odbijen politički azil u Austriji. Dragičević navodi se brojne sumnje kriju iza odluke da ne dobije azil.

“Dosta čudnih stvari se dešavalo. Sudinica koja je, sredinom januara, već odlučila da mi dodeli azil je sklonjena sa mog slučaja. Mislim da je ovo politička odluka, ali ono što je najbitnije jeste da se ja do kraja meseca vraćam u Banjaluku i da nastavljam svoj put – za istinu i pravdu za svoje dete”, rekao je Dragićević.

Pročitajte još...

Nastavak borbe i povratak u BiH, Davor vidi kao nastavak borbe koja je još 2018. godine započeta ubistvom mladog Davida Dragičevića.

“Ja sam Davor Dragičević, koji je živeo 50 godina u entitetu Republika Srpska i kome su oteli i ubili dete. Optužio sam vrh Republike Srpske i šta sam dobio o toga? Dobio sam metu na čelu i ja i moja porodica i moji prijatelji. Dobio sam etiketu da sam vehabija, terorista, rušitelj i morao sam na kraju da izbegnem kako bih spasio svoj život. Mora sam da izmestim grob svog deteta iz Banjaluke. Mojim povratkom nastaviću još jaču borbu prema svima onima koji su učestvovali u tom svirepom ubistvo”, rekao je on, navodeći da se ne plaši od povratka u RS.

“Imam određenu dozu opreza, ali neki poseban strah nemam. Na ovaj korak sam se odlučio sam. Ubili su mi dete, pa neka sad ubiju i mene. Ja moram ići do kraja. Na svim dokumentima koje posedujem nalaze se ključna imena MUP-a, tužilaštva i političkog vrha RS.  To mi daje svo pravo da ih optužim za udruženi zločinački poduhvat prema mom sinu”, podvlači Davor.

Dragičević je rekao da ga ne interesuje ono što se trenutno dešava u tužilaštvu i sudu u Banjaluci.

„Ja sam napravio definitivni otklon od njih. Vlast i režim neće imati ni sekunde mira, boriću se još jače nego prošli put. Svaki dan, svaku sekundu – samo da dođem do pravde za svoje dete. Oni će raditi, naravno, na svoj način, ali i ja ću na svoj“, rekao je Davor.

KOMPLETAN RAZGOVOR SA DRAGIČEVIĆEM MOŽETE ČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU NOVINA „NOVA“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (2)