Rašković Ivić: Privode Jurića, a štite Palmu

Emisije 19. maj. 202109:37 > 11:11
Podeli:
Foto: prit screen "Probudi se"

“Zeman Srbiji: Izvinite zbog NATO bombi”, “Vojska prva sprovodi obaveznu imunizaciju”, “Obradovićeva može lako u Stefanovićev tabor”, ovo su samo neki od naslova koje u emisiji “Probudi se” komentariše potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić.

Osnivač Fondacije „Tijana Jurić“ Igor Jurić juče je saslušan nakon intervjua koji je dao portalu Nova.rs u kome je rekao da u Srbiji postoji pedofilski lobi ali neko štiti pripadnike istog.

Na pitanje kako vidi to saslušanje, kao pokušaj prikupljanja informacija ili vid zastrašivanja.

Povezane vesti:

“Ne vidim to kao prikupljanje informacije jer je gospodin Jurić vrlo vredne informacije već dao dvema ženama, tužiocima. Zato ja ovo više vidim kao pritisak na Jurića nego kao želju tužilaštva za prikupljanjem informacija”, kaže i dodaje:

“Sa jedne strane privodite Jurića u tužilaštvo a druge puštate Palmu da grmi preko televizija sa nacionalnom frekvencijom, poziva na TV duele, kao da su ovo sada gladijatorske borbe. Tu treba tužilaštvo i sud da daju poslednju reč i da on ima duel sa tužiocem i sa sudijom, a ne sa Draganom Đilasom, Marinikom Tepić ili bilo kim drugim.”

Ističe da je pravosudni sistem, na žalost, pod velikom kontrolom režiuma i sada luta jer na zna šta će.

“Nisu se odredili do kraja prema Palmi. Meni je u početku delovalo kao da su da pustili niz vodu, jer je podvodačko pedofilska afera, za koju je Palma optužen, nije dobra za ovaj režim, pogotovo što je on jedan od njegovih stubova”, kaže Rašković Ivić.

Podseća da je Palma vrlo jasno rekao da “zna sve o njima”, da je pominjao saobraćajnu nesreću.

“Ako padne on, po sistemu domina pašće i drugi. Tako da je sada Palma na televizijama na poslu zastrašivanja potencijalnih svedoka i ništa se ne preduzima”, kaže i poručuje:

“Ja mislim da se samo mora biti strpljiv i uporan i da će ta afera doživeti sudski epilog.”

Smatra da to koga će Palma povući za sobom zavisi od toga koliko je Vučić spreman da tog nekog pusti i koliko taj neko sa njim ima bliske veze.

Na pitanje da li je na potencijalnom spisku i Ivaca Dačić kaže:

“Mislim da Ivicu Dačića on ne bi žalio. Sve što mu radi, čini mi se da hoće da ga smanji na nivo pekinezera jer smatra da Ivica nije čist i da ne treba da ima neku važnost ovde. Uostalom on je pojeo sve stranke koje su bile u vlasti i mnoge stranke u bile u tradicionalnoj opoziciji”, kaže.

Dodaje da smatra kako se u slučaju Palme pre radi o kadrovima SNS.

Kaže kako je ovo što se dešava sa Stefanovićem podseća na staljinističke čistke, jer vlada potpuno jednoumlje.

“Da li je moguće da ni jedan od ovih odbora koji su dočekivali Stefanovića kao cara, koji su ga podržavali nema ni jedan koji mu je dao podršku i rekao ‘on je radio svoj posao ili ako je grešio ne mora da bude tako strašno kažnjen da prestane da bude predsednik beogradskog odbora’”, kaže i dodaje da se ide korak dalje:

Povezane vesti:

“Ne samo da se partija meša po staljinističkom maniru, tako da čovek koji je bio i osnivač stranke i dugogodišnji saborac Aleksandra Vučića, kao što je Staljin svoje saborce čistio, tako i ovaj doživljava istu sudbinu, nego se mešaju i u to da li će on biti ministar”, kaže Rašković Ivić.

Kaže da ona ne brani Stefanovića li da odbori ne treba da odlučuju o ministrima, što je manir koji je podseća na nešto što je autoritarno, nedemokratsko, staljinističko.

Kaže da Stefanović koji je bio u dva mandata ministar policije zna mnogo toga o Vučiću, njegovoj porodici i raznim vezama.

“Ako Stefanović progovori i postane svedok saradnik, Vučićeva karijera bi bila gotova”, kaže.

Dodaje da on očigledno nema snage ni integriteta da to uradi zbog čega mu predviđa “karijeru” Tomislava Nikolića “gde niko ne dira njegovo bogatstvo, stvari iz Krušika”.

“On će biti namiren, eventualno poslat u neku ambasadu”, kaže na osnovu dosadašnjeg Vučićevog i Stefanovićevom ponašanju.


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar