Rakić: Vučić želi da kontroliše parlament, Orlić tu da bi ugušio svaku debatu

Emisije 03. avg 202200:35
Podeli:
Foto: Video/Nova.rs

O tome šta se promenilo u novom sazivu skupštine osim povratka opozicije, za emisiju "Među nama" govorila je narodna poslanica iz redova Demokratske stranke Dragana Rakić.

„Nije nikakva promena, to je samo simulacija da postoji nekakav pluralizam i demokratija u Srbiji. To što opozicija ima tri potpredsednička mesta u našem parlamentu neće imati nikakvu funkciju. Nikada tim potpredsednicima neće biti dozvoljeno da predsedavaju skupštinskim zasedanjima“, kaže Rakić i dodaje da predsedavanje opozicije u pet odbora takođe ne znači ništa.

Ona objašnjava da večinu u tim odborima čine odbornici iz SNS.

„Vrlo je lako kad imate većinu da vršite opstrukciju. Dovoljno je da se članovi tog odbora ne pojave na poziv predsedavajućeg. Nema kvoruma, odbor ne radi“, objašnjava Rakić.

Poslanica Demokratske stranke navodi i da "SNS nema dovoljno stručnih i obrazovanih ljudi, pa su te odbore u kojima treba da se nešto ume i radi prepustili opoziciji".

"Aleksandar Vučić želi da kontroliše parlament. Vladimir Orlić će biti predsednik skupštine da bi ugušio svaku debatu", kaže Rakić.

Celokupno gostovanje Dragane Rakić u emisiji "Među nama" pogledajte ovde:

 

Komentari

Vaš komentar