Nenad Radujević i Miša Obradović govorili su povodom 50. izdanja Beogradske nedelje mode.

Prošlo je 26. godina otkako je počeo prvi Fashion Week u jugoistočnoj Evropi, a prvi čovek ove manifestacije, Nenad Radojević, otkrio je impozantne cifre koje je zabeležila do sada.

„Organizovano je 1.100 modnih revija do sada na Fashion Week-u, to je wow. Pistom je prošlo 15.000 manekenki, pola miliona gledalaca je uživo pratilo događaj, a koristili smo 60 različitih lokacija“, rekao je Radujević, te podvukao da im je teško da se upuste u ovaj ozbiljan modni projekat, bez podrške države.

„Moram da kažem da smo mi nasledili ozbiljnu industriju stare Jugoslavije, koja je bila druga važna industrija tada, kao modna i tekstilna industrija. Iako je devedesetih sve nestalo, pojavili su se novi modni brendovi. Sada će petnaestak novih brendova biti na jednoj gala reviji tog tipa. Uvek je teško na svoj način, pogotovo kada jednom osvojite vrh. Imate utisak da ste stalno na novom početku. S obzirom da nema ozbiljne podrške od države, jer nismo prepoznati kao važan projekat ovog grada, onda ne bismo sve stvari morali da radimo od početka“, izjavio je Radujević u emisiji „Među nama“.

PROČITAJTE JOŠ:

On je otkrio da je manifestacija ima novo ruho, s obzirom na novog partnera.

„Moram da kažem da se sada zovemo Loreal Fashion Week. Velika svetska kompanija je naš partner na ovom Fashion Weeku. Imaćemo gala, revijalne programe gde će se predstaviti 80 dizajnera koji su obeležili svet mode. Drago mi je da smo skupili te ljude koji su sada u inostranstvu“, ispričao je Nenad.

Njegov kolega i saradnik, Miša Obradović se nada boljim uslovima za modnu industriju u našoj zemlji.

Miša Obradović Foto: Nova S

„Za društvo je ovo jako važno. Moda je ranije bila važnija, iako je industrija posustajala u tom trenutku. Bilo bi lepo da se neko seti da tu industriju možda ponovo razvije i da mi stanemo na neke stare noge“, istakao je Obradović.

Opširnije pogledajte u video-snimku na početku teksta.

BONUS VIDEO: Siniša Ubović u Među nama o (umetničkoj) borbi za slobodu