Foto: Printscreen NOVA S

U emisiji “Probudi se”, gosti ovog jutra bili su kriminolog Dobrivoje Radovanović i bivši operativac Uprave kriminalističke policije u Beogradu, Milan Dumanović. Oni su se osvrnuli na hapšenje bivše državne sekretarke, Dijane Hrkalović, pa je tako Radovanović istakao da je reč o osobi koja je operativac i koja je vršila nečija naređenja, dok Dumanović smatra da je Hrkalović bila veza između vladajuće SNS i mafije.

Komentarišući hapšenje bivše državne sekretarke Dijane Hraklović, Radovanović je rekao da je ona najmanji krivac, kad je reč o saradnji vlasti i organizovanih kriminalnih grupa, poput one koju je vodio Veljko Belivuk.

“Ona je možda operativac koji je vršio nečija naređenja. Ali, hapsiti nekoga pod sumnjom da je izvršio trgovinu uticajem je bagatelno krivično delo. Ona bi, po mom mišljenju, mogla da odgovara, ako je ozbiljan proces u pitanju, za saučešće u zločinima te kriminalne grupe”, ističe Radovanović.

On dodaje da u psihologiji postoji pravilo da svaki vođa ima najmanje dva čoveka koji po svaku cenu žele da ga smene.

Foto: Printscreen NOVA S

„Ako je tačna ta teza, onda je besmisleno to što se dešava sa optužbom za trgovinu uticajem. Vlast umesto da kopa u dubinu i da vidi gde su koreni svega toga, ona pokušava da korene nađe u stranim obaveštajnim službama i da skine odgovornost sa sebe zašto je tolerisala zločine godinama i zašto narkomanija u Srbiji cveta. To menja ugao gledanja i ko zna šta sve može da izađe, ukoliko se zakopa malo dublje“, podvlači on.

S druge strane, Milan Dumanović je rekao da je Hrkalović bila karika između SNS i BIA, a kasnije je postala šefica mafije.

Foto: Printscreen NOVA S

“Tako je ona samu sebe zvala. Dakle, nju su tu navijači nazivali šeficom. Ona je tad radila u MUP. Ona je dovedena u UKP sa zadatakom da ga uništi. Sve ono što se dešavalo od 2014. godine je njena odgovornosti i onih koji su je postavili. Ne verujem da će se ići odavde i ko je nju uopšte doveo, kako je prošla bezbednosnu proveru, kako to neko radi samo devet meseci u BIA i da se pravi neki transferi, da ona pređe u MUP i radi te neke stvari. Sve što je ona radila, radila je, ako gledamo zakonski, s pozicije s koje to nije smela da radi”, ističe Dumanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)