Radosavljević: Šta je Vučić uradio da budemo bliži jotu Evropskoj uniji

Emisije 06. maj. 202223:42
Podeli:
Foto: NewsMax Adria/video

Duško Radosavljević, politikolog, bio je večerašnji gost Pregleda dana Newsmax Adria sa kojim je novinar Željko Veljković razgovarao o 10 tačaka koje je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić izložio.

Radosavljević je rekao da jeste pratio današnju konferenciju za štampu predsednik Srbije, koliko je to mogao da podnese.

„Deset godina mi imamo malo malo neka dramatična obraćanja predsednik Srbije, koji nam tumači sve kako se dešava ali u smislu velikog Čerčelovog upozorenja da su veliki političari oni koji predvide šta će se desiti, a kad se to ne desi, onda objašnjavaju zašto se to nije desilo. Predsednik već 10 godina učestvuje u rešavanju određenih problema, a tek sada posle 10 godina i započinjanja njegovog drugog mandata, da se oni ni za milimetar nisupomerili, ti problemi. Nedopustivo kasnimo u procesu EU integracija, koje su naravno u poslednje vreme dosta i stopirane, a da se ne priča o rešenju najvišeg problema, kako kaže i sam predsednik, srpske države, već u kontinuitetu, koji je on obećao da zna da reši, a sad vidimo da izgleda ima problema“, naveo je Radosavljević.

Dodao je da mu se ništa nije dopalo u današnjem govoru predsednika Srbije.

"Ja sam očekivao da mi već jednom budemo isterani ne samo na čistinu, nego i da predsednik prihvati jednu realnost i da se odluči da li mi od sutra nastupamo u istoj koloni sa Evropskom unijom, ili ćemo se prikloniti istočnoevropskim i azijskim integracijama. Opet ova cela priča sedenja ponovo na dve stolice, a ubeđivanje svih nas, a to svi davno znamo, da što se tiče ekonomske, političke i koje hoćete druge perspektive nema mogućnosti saradnje bez EU. To se odavno zna, ali se isto postavlja pitanje šta je predsednik kao neupitni gospodar političke situacije i arbitar u Srbiji sve ove godine uradio da budemo jotu bliži Evropskoj uniji. Zašto moramo da dođemo do agresije Rusije na Ukrajinu da bi tek počeli da postavljamo pitanje i da razmišljamo i budemo taoci te politike ruske ekspanzije i njihove geostrateške pozicije u Evropi i da budemo taoci toga i da se pravimo ludi da je već 2014. Rusija napravila tešku povredu međunarodnog prava anektirajući Krim", ocenio je između ostalog Radosavljević.

Pogledajte celo gostovanje:

BONUS VIDEO: Ko će sesti za sto sa Vučićem zbog sankcija?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar