Nakon opstrukcije i odbijanja izbornih lista deo opozicije okupljen oko koalicije "Biramo Beograd" razmatra napuštanje izbornog procesa. Ipak, još uvek ne odustaju i očekuju da će sve izborne liste biti prihvaćene u zakonskom roku. Ostalo je još 18 dana do izbora kada ćemo saznati konačnu odluku o izlasku ili blokadi. Kako biračima objasniti sva ova turbulentna dešavanja i odluke u opoziciji? O tome je za jutarnji program "Probudi se" govorio Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta.

Lazović se slaže sa delom opozicije koji se odlučio za bojkot izbora i navodi da politička atmosfera pred izbore protiče u opstrukcijama, malverzacoijama i pokušajima da se ospore liste.

„Jedino u čemu se ne slažem sa kolegama je u tome da li su bojkot i odustajanje od borbe rešenje. Potpuno se  slažem da nam SNS na sve načine pokušava da opstruiše izborni proces“, istaknuo je on.

Napomenuo je i da je proces prikupljanja potpisa obeležio izuzetno mali broj notara i opštinskih overitelja koji su bili spremni da izađu na teren, uprkos zakonskoj obavezi da se odazovu na poziv učesnika izbora.

„Dogovoreni termini su menjani, skraćivani i otkazivani, pa su naši aktivisti u više navrata morali protestima i blokadama opština da nateraju overitelje da ispune svoju zakonsku obavezu. Sa istim problemom suočile su se i druge opozicione izborne liste. Uprkos tome, zbog velike podrške građana prikupljen je ogroman broj potpisa, preko 13.000“, izjavio je Lazović.

Prema njegovom mišljenju autoritarna vlast mora da se razvlašćuje, prvo u mesnoj zajednici, pa u opštini, i nkraju u gradovima.

Nepominje da borba mora da se vodi na terenu, gde se štetne posledice politike vlasti najbolje vide, ali i u institucijama.

„Naravno da su uslovi pod kojima izlazimo neravnopravni ali to čini da moramo biti još odlučniji da se suprotstavimo SNS i da im ne prepustimo ni jedan grad, ni jednu opštinu“, rekao je Lazović.

Prilog pogledajte na početku ove vesti.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO: Miša Brkić o autogolu opozicije izmenom zakona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare