Radojević o karcinomu: Život vam se okrene naopačke

Emisije 14. apr. 202120:18
Podeli:
Vesna Bondzic i Mirjana Mimica
Vesna Bondžić i Mirjana Mimica Foto:Nova S

Značaj ranog otkrivanja raka dojke, ginekoloških i drugih karcinoma, terapija koja produžava život, lečenje i podrška obolelima samo su neke od tema o kojima su u emisiji Među nama govorile predsednica Ženskog centra "Milica" Vesna Bondžić i Mirjana Mimica Radojević, članica tog centra.

„Podrška je uvek potrebna. Ono što je važno jeste da zdravstveni sistem nema kapaciteta da podrži ovoliki broj pacijenata obolelih od karcinoma, naročito žene obolele od raka dojke i ginekoloških karcinoma. Ne znaju kome da se obrate, šta ih čeka, kakav je kvalitet života, šta se menja… A menja se sve. U to ulazite sami. Kada sam se pre 14 godina susrela sa rakom dojke, nisam znala nijednu živu ženu. Ono što je razlika danas, jeste da se o karcinomu priča i to više nije stigmatizovano kao nekada“, kaže Vesna Bondžić ispred Ženskog centra „Milica“.

O svom susretu sa rakom i o svojoj borbi govorila je Mirjana Radojević.

„Imala sam ogromnu podršku porodice i nisam se osećala usamljeno, ali u suštini se sami. Kao da vas je neko polio kofom vode, ne znate šta vas čeka. Rak se u našem narodu još naziva ono najgore‘. Ne znate na početku na kom je to stadijumu i onda vam se ceo život okrene naopačke“, kazala je Mimica Radojević, dodajući da je potrebno da prihvatite dijagnozu i naučite da sa njom živite.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar