Probudi se: Studenti su besni, ali ih je i strah

Društvo 24. feb. 202109:38 > 10:39
Podeli:

Studenti su besni, ali ih je i strah od posledica ukoliko se pobune, ocenio je student Nikola Arsenić, jedan od inicijatora potpisivanja peticije za očuvanje Studentske poliklinike. 

On je u jutarnjem programu “Probudi se” na TV Nova S rekao da ih je ministar zdravlja Zlatibor Lončar iznenadio kada je izašao ispred Ministarstva da preuzme potpise podrške peticiji koje su doneli i kada im je objasnio da je to sve delom nesporazum između članova vlade.

„Međutim, nisam hteo da dozvolim da se svi prave ludi. Ministar je rekao da se država sjajno ophodi prema studentima i da su oni blago države. Nisam to mogao da dozvolim, jer to ne odgovara prema istini“ naveo je Arsenić.

On je podsetio da su njegove kolege studenti bili letos pred Skupštinom kada su pojedini od njih pretučeni na protestima i ocenio da to sigurno nije način na koji vlast treba da se odnose prema studentima.

„U glavi studenata je bes i razočaranje, ali u njima tinja i strah zbog tih prebijanja.Boje se za sebe, ali i za roditelje kojima je prećeno otkazom“ zaključio je on.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar