Probudi se: Neželjene reakcije vakcina i estetska hirugija

Društvo 21. feb. 202109:35 > 11:29
Podeli:

Kod pojedinih pacijenata koji su imali hijaluronske filere pojavile su se reakcije nakon primanja Modernine vakcine protiv koronavirusa, potvrdio je Vladimir Stojiljković specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije. On je istakao da je te reakcije ne ugrožavaju zdravlje i da postoje protokoli kojima se oni leče. 

„Mi smo ovakve neželjene reakcije imali i pre korone, da se kod posebno osetljivih osoba pojave slične reakcije. To se dešavalo, recimo kod korekcije usana, samo smo za njih znali i upozoravali smo pacijente“ objasnio je on u jutarnjem programu „Probudi se“ na TV Nova S.

Mada, kako je naveo, za pacijenta te reakcije izgledaju dramtično, one ne ugrožavaju zdravlje i postoje protokoli po kojima se leče.

„Genaralno je važno reći da mi očekujemo povećanje neželjenih reakcija u estetskoj hirurgiji, jer živimo u vremenu kada se dešavaju promene na našem imunitetu“ upozorio je on.

Objasnio je da se po protokolima onome ko dođe na intervenciju iz estetske hirurugije, a preležao je koronavirus, uradi test na antitela i ukoliko su na potrebnom nivou, onda se može pristupiti intervenciji.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar