„Primitivni ljudi“. Zašto Milomir Marić vređa oficire?

Emisije 25. jan. 202220:46
Podeli:
MARIĆ I VOJNICI. "Primitivni ljudi": Zašto Milomir Marić vređa oficire, prilog, emsija Među nama, Medju nama Nova S
Foto: Nova S

Pet dana nakon grubih uvreda na račun oficira i vojnika, od glavnog urednika televizije Hepi Milomira Marića stiglo je izvinjenje. Iako reč izvini nemamo priliku redovno da čujemo sa televizija sa nacionalnom frekvencijom, pitali smo da li je ono moglo da stigne pre reagovanja ministra odbrane Nebojše Stefanovića i Vojnog sindikata Srbije?

Reporter: Nemanja Vidić

Na televiziji Hepi uvrede nisu neobična pojava, ali ovog puta one su bile upućene vojsci Srbije.

„Rekao je da su oficiri ‘primitivni ljudi’, da ‘u vojsku idu najgluplji’ i da ‘ko nije ni za šta ide u vojsku’. Ovo su neoprostive uvrede za oficirsku i vojničku čast, za poziv koji je za naš narod najviša dužnost, kroz celu njegovu istoriju, pa i danas“ kazao je ministar odbarne Nebojša Stefanović.

Danas, pak, sa televizije Hepi drugačija retorika. Nakon što je usledilo izvini, Marić govori da je po sredi, kao i uvek, politika.

"Ja sam pokušao, citirajući tadašnjeg direktora Jugoimporta, Nikodima Jovanovića, da govorim da je to rukovodstvo tada JNA bilo nesposnobno da shvati situaciju, nije bilo na nivou događaja, mada je politika i tada određivala sve" rekao je Marić.

Apsurdna je činjenica da se na televiziji Hepi promoviše vraćanje vojnog roka i da se vojska popularizuje, poručuju iz Vojnog sindikata Srbije.

"A onda vam dođe urednik te TV koji ima na stotine hiljada gledalaca i kaže da u vojsku idu samo glupi. Dakle, Milomir Marić je jasno rekao i svi smo čuli šta je rekao i mislio i njegova naknadna objašnjenja da je mislio na komunističke oficire JNA apsolutno ne stoji" kaže Novica Antić iz VSS.

Ovim uvredama Marić je pljunuo u lice svim slavnim vojvodama koji su se borili da Srbija bude slobodna zemlja, smatra Antić.

"Čast srpskim vojnicima odali su i brojni neprijatelji koji su ratovali sa vojskom, zašto bi onda MM dao sebi za pravo da vređa te čljude? Ono što je najveći apsurd uvredio je i čoveka kojeg stalno veliča a to je Aleksandar Vučić jer stalno je govorio da je on vrhovni komandant vojske, a vi ste rekli da u vojsku idu samo glupi" dodaje Antić.

Ukoliko se ovakve uvrede nastave, Vojni sindikat Srbije poručuje da se neće libiti da pokrene pojedinačne tužbe protiv njega i Hepi televizije.

Pogledajte prilog iz emisije "Među nama":

BONUS VIDEO: Najava novina NOVA za 26. januar

Komentari

Vaš komentar