Uoči Božića se pitamo kolika je otkupna cena prasadi od 16 do 25 kilograma. Ove nedelje na pijacama u Srbiji po kilogramu cena je iznosila 500 dinara i to je u odnosu na prethodni mesec više za oko 200 dinara, odnosno za više od 60 odsto.
Kakva je situacija u Šapcu ovoga jutra je proverio Đorđe Mijailović, reporter jutarnjeg programa „Probudi se“. On saznaje da li je tradicionalno da cena prasetine skače uoči Božića. Ono što se uvek može očekivati da u decembru poskupi cena prasetine, međutim ono što ovu godinu razlikuje od prethodnih godina jeste da koliko god da oni koštali svakako prasića neće biti dovoljno za Božić.
Dragan Stankovič, stočar iz Zimnjaka kod Šapca za TV Nova pojasnio je zašto neće biti dovoljno prasića pred Božić.
Kako prasadi neće biti dovoljno ekipa jutarnjeg programa „Probudi se“ proverila je koliko će koštati prerađevine os svinjskog mesa,
Tradicionalni proizvodi – od džema, ajvara ili čvakara do rakije i vina igraju glavnu ulogu na ovogodišnjem Sajmu „Etno hrane i pića”. Tamo nas i slikom vodi Jelena Vučetić, reporterka jutarnjeg programa „Probudi se“ . Ona nam prenosi iz kojih krajeva su stigli sve izlagači.
Branimir Rakić iz Bačinaca koji proizvodi svinjske suhomesnate proizvode otkrio je za TV Nova koliko sada koštaju proizvodi kao što su domaći kulen, slanina, pršut i ostale prerađevine.
Prilog pogledajte na početku ove vesti.
BONUS VIDEO Uvozimo i izvozimo sve što Evropa neće: Šta zapravo mi jedemo?