Foto: Nova S

Videli smo dva slučaja zbog kojih bi REM trebao da se oglasi, sankcioniše ili upozori. Za prvi slučaj objavljivanja jezivih fotografija Olivera Zekić, predsednica Saveta REM-a je rekla da su edukativnog karaktera. Za drugi slučaje gde Branko Radun predlaže rat nije bilo reakcija. Zbog čega Regulatorno telo za elektronske medije ili ćuti ili pravda ono što se većini čini neopravdanim u emisiji "Među nama" govorila je članica REM-a Judita Popović. 

Upitana da li je moguće da su fotografije prikazane u „Hit tvitu“ edukativnog karaktera i slaže li se ceo REM sa tom  tvrdnjom predsednice Olivere Zekić, Judita Popović je rekla da se ona ne slaže sa Zekićevom i da smatra da tu nema nikakve edukacije.

„Radi se o nasilju, mučenju, o ubistvima i to je u direktnoj suprotnosti sa članom 50. Zakona o elektronskim medijima koji zabranjuje da se nešto tako prikazuje u medijima. S obzirom da tu nema ni umetničkog, ni programskog razloga da se to prikazuje zaista ne vidim zašto bi to bilo edukativno“, naglasila je ona.

Na pitanje da li će biti nekih sankcija za televizije Pink i Happy na kojima je to emitovano, Popović je rekla da se ona pita naravno da bi bilo sankcija.

„REM to može i da uradi s obzirom da ima zakonskog prostora, ali je REM blagonakon prema PInku i obično kada se povede pitanje o tome da se eventualno ta televizija kazni, u tom slučaju uvek ostanem u manjini“, navela je Popović.

Prema njenom mišljenju, ta crvena linija je pređena više puta i trebalo bi da postoje neke posledice zbog toga.

O čemu je još govorila Judita Popović u emisiji „Među nama“ pogledajte u video prilogu:

 

Komentari

Svi komentari (1)