Foto: Među nama

Aktivisti Marijana Petković i Miran Pogačar bili su današnji gosti emisije "Među nama".

Odgovarajući na pitanje „za koga se bori i ko stoji iza nje“ Petković je rekla da stoji narod Jadra i 22 jadarska sela, ili 19.000 stanovnika.

„Može da nas naziva kako god ko hoće, mi smo isključivo meštani koji već dve godine pokušavaju da dođu do javnosti Srbije i da pokažu šta se dešava na terenu. Izgleda da smo uspeli u pogrešnom trenutku, koji niko nije planirao da će da se desi“, rekla je Petković.

Pogačar je rekao da niko ne stoji iza njih, već da oni stoje zajedno sa običnim građanima.

„Videli smo šta se dešavalo ovih dana. Mislim da je jasno da je ovde došlo do zloupotrebe vlasti, do zloupotrebe policije i do zloupotrebe Ustava. Čuli smo i relativizaciju nasilja koje se događalo, da su nas tukli i napadali plastičnim čekićima, evo još malo pa su bili plastični bageri, a žandarmerija koja nas je tukla i gurala ovde u Novom Sadu su bile plišane mede. Apsolutna relativizacija i zloupotreba koja se dešava i protiv koje je narod ustao i ja očekujem još više i mnogobrojnije akcije i otpor koji ćemo pružiti ne samo sledećeg vikenda, u subotu 4. decembra, nego i narednih dana i nedelja“, rekao je Pogačar.

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram