Pivljanin: Vučić se junači u televizijskim studijima

Emisije 26. jun. 202100:30
Podeli:
Ranko Pivljanin, emisija Među nama, Medju nama
Ranko Pivljanin Foto: Nova S

Novinar portala Nova.rs Ranko Pivljanin gostovao je danas u emisiji "Među nama". On je komentarisao današnje događaje u Predsedništvu Srbije, kada je umalo došlo do fizičkog obračuna predsednika Vučića i Vuka Jeremića.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je prethodnog dana predstavnike Narodne stranke Vuka Jeremića, Miroslava Aleksića, Borislava Novakovića, Vladimira Gajića i Borivoja Borovića “da dođu da ga ličnuju ako smeju” i da će on sam izaći na kraj sa njima. Članovi Narodne odazvali su se pozivu šefa države i jutros se pojavili ispred Predsedništva na Andrićevom vencu. Vučić se, prema svedočenju Jeremića, pojavio ispred njih, unosio im se u lice, poručujući: „Hajde me tuci“.

„Istorija toga traje. Gospodin Vučić provocira takvu vrstu susreta, dvoboja, obračuna godinama. Junači se u televizijskim studijima, na konferencijama, a danas je na kraju to prizvao. Pojavila su se četiri, umesto pet „, rekao je Pivljanin o incidentu u Predsedništvu.

„Sama pomisao da se nešto slično odigrava u instituciji koja se zove Predsedništvo Srbije, da je inicijator toga nosilac najviše državne funkcije, da su sa druge strane opozicionari, a da je stvorena jedna stadionska atmosfera – mene poražava kao građanina ove zemlje“.

Pivljanin smatra da Vučićevo ponašanje ne pristoji osobi koja je formirana ličnost, bez frustracija, te je na osnovu današnjih događaja napisao kolumnu u kojoj, kako kaže, pokušava da objasni ponašanje predsednika države.

Vučić je, smatra Pivljanin, odrastao pod šinjelom „drugog političkog monstruma“ Vojislava Šešelja, pa njegovi nastupi ne treba da iznenađuju javnost.

„Socijalizovao se na stadionima, to je formiralo njegovu bazičnu ličnost i on bez toga ne može. To je bio neki izliv besa i ja ne bih bio iznenađen“.

Normalan potez bi bio da primi goste i sa njima razgovara, jer su u pitanju „politički protivnici, a ne neprijatelji“.

Oni su došli da pokušaju da objasne svu apsurdnost tog poziva, ocenio je Pivljanin.

Pogledajte prilog iz emisije „Među nama“:

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar