Ranko Pivljanin: O besnilu u društvu i zatravljenim mozgovima
Foto: Nova S

"Otišlo je mnogo pametnih ljudi. Šezdesetih, sedamdesetih godina u bivšoj Jugoslaviji odlazili su ljudi, da ih ne uvredim, da kažem lopatari, da grade tamo po Švedskoj, Norveškoj, Nemačkoj - i vraćali su se. Znači, odlazila je polukvalifikovana, nekvalifikovana, niskokvalifikovana radna snaga. Sad odlaze oni najbolji, oni sa fakultetima. Po tehničkim fakultetima već dolaze skauti na četvrtoj, petoj godini, na postidplomskim studijama, na master studijama, odabiraju najbolje i odvode ih i niko se ne uzbuđuje zbog toga", rekao je u emisiji "Među nama" glavni i odgovorni urednik lista "Nova" Ranko Pivljanin.

On je govorio i o tekstu koji će izaći sutra u novinama „Nova“ u kom ima prikaz o lekarima koji su odlučili da ostanu i leče svoje ljude.

„Njih četvoro je predstavljeno. Naše novine, nažalost, nemaju mnogo strana, ali i to strana koliko imamo probamo da iskoristimo da predstavimo takvim pričama. Sutra će izaći tekst Milana St. Protića koji je daleko otrovniji od mog, izaći će tekst akademika Ljubomira Simovića koji govori o kvarenju jezika, Nebojša Romčević je takođe na jedan način prodrmao. Nažalost, ne možemo da šminkamo, imaju ovi zaduženi za šminkanje stvarnosti i istine. Ima ih mnogo, tako da mislim da bismo bili kap u moru i da treba da otkrivamo ovu drugu stranu“, naveo je Pivljanin.

Glavni i odgovorni urednik lista „Nova“ se osvrnuo i na kolumnu bivše ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović koju je objavio portal Nova.

„Ona je sad izašla iz tog kola, čini mi se. Ona tu nikad nije ni pripadala, po meni barem. Ona je školovana žena, ozbiljna, bila đak generacije, završila Ekonomski fakultet, doktorirala, sve regularno. Pritom je došla iz demokratskog opusa, a vlasniku Srbije su trebali takvi kadrovi da bi napravio tu iluziju catch all i tu je uhvatio i nju i onaj otpad demokratskog korpusa“, rekao je Pivljanin.

Pogledajte celo gostovanje:

Komentari

Svi komentari (1)