Jelena Obućina, emisija Pregled dana Newsmax Adria
Jelena Obućina Foto: Newsmax Adria

"Ako ne mislite da je Koluvija nevin, ako ne slušate Azru i ne pijete espreso - ovo nije bila vaša nedelja," kazala je Jelena Obućina na početku večerašnje emisije "Pregled dana".

„Ona je iznedrila Koluviju u državnog tužioca, a predsednika Srbije u njegovog zamenika. Takoreći, ozvaničen je novi stari poredak. Novi državni tužilac propisuje stare metode istine – poligraf – za Nebojšu, direktora policije i treći put za policajce koji su ga hapsili. Svi se izgleda slažu, jer svi ćute. Pa kad je tako, i kad je poligraf uključen – prikačite i patrijarha. Kako je krenulo, možda Koluviji dodeli orden. Ipak nema većeg hrišćanina i dobrotvora od njega. Njegovu svetost pitati da li je čuo Azrino „krivo srastanje“?

Ima stih

‘I svi tvoji plaćeni nitkovi
doušnici i sjecikese,
i svi tvoji mutavi
urlatori zvučnih titula,
hrabro spletkare zaštićeni
lopovskim kodeksom
koji štiti vjernike od zaraženih’.

Mada, šta god da odgovori, patrijarh je dobro cenio: kad se mora, nek se Vučela odlikuje u ovoj nedelji. Jer u njoj ćemo svariti i poruku sirotinji da je poskupljenje ulja ravno pola šoljice espresa u kafiću. Poruku Zrenjanincima da je normalno da se kupaju u bazenu mineralne vode kad pijaću nemaju, i na kraju da do dolaska Vučića nismo proizvodili čokoladu. Pa mi živimo u onom delu reklame – a onda je mrmot prošle nedelje zavio Srbiju u alu foliju. Počeo je ‘Pregled dana’.“

 

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)