Obradović: Dijalog će biti uspešan ako vlast oslobodi medije

Emisije 09. jun. 202120:38
Podeli:
Boško Obradović, emisija Među nama, Medju nama
Boško Obradović Foto: Nova S

“Ukoliko vlast prihvati predloge opozicije i dozvoli da se čuje drugačije mišljenje u medijima, onda možemo govoriti o pomacima u dijalogu. Ukoliko tu bude pomaka, lako ćemo se dogovoriti oko svih drugih tema koje ostaju u nastavku dijalogu. U suprotnom, ne vidim o čemu drugom da pričamo”, rekao je gostujući u emisiji “Među nama”, lider pokreta Dveri, Boško Obradović.

Govoreći o međustranačkom dijalogu koji se odvija bez posredstva međunarodnih aktera, Obradović je rekao da je danas održan “najbolji sastanak”.

“Konačno smo došli do konkretnih tema. Danas smo se bavili prvom i najvažnijom – a to su mediji. Odnosno, ravnopravni medijski tretman svih budućih učesnika na izbore. To se ne odnosi samo na period od mesec dana, koliko budu trajali izbori i kampanja, već na kompletan predizborni period. Ono što mogu da kažem jeste da smo se dogovorili da već u ponedeljak, na sledećoj sednici Radne grupe, imamo glavne urednike informativnog programa Radio televizije Srbije i Radio televizije Vojvodine sa kojima ćemo razgovarati o jednom paketu emisija koji bi oni ponudili radi ravnopravnog učešća opozicije u svim delovima njihovog informativnog programa”, rekao je Obradović.

Na pitanje da li će biti razgovora sa drugim televizijama sa nacionalnim frekvencijima i sa urednicima štampanih medija, Obradović je rekao da je njegov zahtev da se održi sastanak sa svim urednicima informativnih i političkih rubrika, bilo da oni rade na televizijama sa nacionalom pokrivenošću ili u nekim od najtiražnijih novina.

“Od svih tražimo jednu jednostavnu stvar – poštovanje Ustava i zakona, koji nalaže objektivno i nepristrasno javno informisanje i mogućnost da se čuje glas opozicije, odnosno drugačije mišljenje od aktuelne vlasti. To će biti presudna tačka ovog dijaloga, ako tu bude pomaka, onda ćemo se mnogo lakše dogovoriti oko svih drugih tema”, naglasio je on.

O čemu je još govori lider pokreta Dveri, pogledajte u video prilogu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar