Novosađani se guše u dimu i smradu ćevabdžinice
Novosađani se guše u dimu i smradu ćevabdžinice

Redakciji "Probudi se" obratili su se stanari nekoliko zgrada u Novom Sadu kojima problem pravi restoran u prizemlju zgrade. Oni navode da obraćanje gradskim institucijama nije dalo rezultate, a vlasnik restorana odbija bilo kakve pregovore sa njima.

„Restoran se nalazi u zgradi u jednoj od najprometnijih ulica u Novom Sadu. Ovaj problem sigurno traje deset godina, Problem je u cevi za ventilaciju, koja je jako bučna i čuje se u stanovima. Osim toga, kuhinjski miris se oseća u okolnim zgradama“ objašnjava stanar Zdravko Tešić.

Stanari su između zgrada sami uredili park i napravili bunar kako bi mogli da odmaraju i da se druže, ali je park sada zapušten, jer ljudi zbog mirisa i buke iz restorana ne dolaze. Pokušali su da razgovaraju sa vlasnikom restorana, predlagali mu da postavi propisanu ventilaciju na vrhu zgrade, ali on ne želi da razgovara.

„Zakon koji je izašao ove godine, strogo zabranjuje pripremanje hrane na ugalj, oni ugalj drže uz zgradu, posle to bacaju u kontejner koji se jednom i zapalio“, kaže Tešić.

Ceo prilog možete da pogledate u videu ispod

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare