Novinarka o zemljotresu: Mislili smo da će se tlo otvoriti

Društvo 30. dec. 202009:21 > 10:34
Podeli:
Foto pritnscreen NOVAS

Juče su svet obišle potresne slike iz Hrvatske, kad je zemljotres jačine 6,2 stepena Rihterove skale pogodio tu zemlju. Epcentar je bio u Petrinji koja je potpuno uništena. Kako je izgledalo izveštavanje iz Petrinje i šta se dešava dan nakon zemljotresa, za emisiju “Probudi se” govorila je novinarka hrvatskog N1  Ana Mlinarić.

“Više novih potresa se dogodilo i ovog jutra. Tri ih je bilo i opet je epicentar bio blizu Petrinja. Tako je kod nas u Hrvatskoj još od marta kad se desio prvi zemljotres, doduše, slabiji od onog koji se juče dogodio u Petrinji”, navela je ona.

Odgovarajući na pitanje koliko je bilo dramatično na terenu i raditi dok se tlo treslo, Mlinarić je navela da je zemljotres bio veoma jak i zastrašujuć.

Pročitajte još...

“Trajalo je jedno desetak minuta. Prva scena koju sam videla bila je filmska – cela bočna strana jedne kuće je pala”, objašnjava ona.

Na pitanje voditeljke kako su ona i njene kolege zadržali prisebnost tokom rada na terenu, Mlinarić je odgovorila da je su samo radili svoj posao.

“Mi smo svesni da se ovakve situacije moraju dogoditi. Ljudski je da ne želiš da to bude teren na koji ideš. Najvažnije je ostati pribran, preneti informacije i umiriti građane. Najgore je kad vidite osobu koja traži nekoga svoga. To su bile najjezivije scene. Imali smo osećaj da će tlo otvoriti”, kaže Mlinarić.

Ona je kazala da je Petrinja jedna zapostavljena opština i da je veoma siromašna, te da je važno da država pomogne tom mestu.

Podesetimo, snažan zemljotres jačine 6,2 stepena Rihterove skale osetio se prethodnog dana  u Hrvatskoj. Epicentar je bio u Petrinji koja je potpuno uništena, a najmanje sedam osoba je izgubilo život, uključujući dva deteta. Potres se osetio se u Srbiji. Nakon velikog potresa usledilo je više manjih potresa.

Komentari

Vaš komentar