Šehić: Postalo je neprijatno postaviti pitanje na Vučićevim konferencijama

Emisije 10. sep. 202108:00 > 10:45
Podeli:
Marija Šehić, Printscreen/Nova S
Marija Šehić, Printscreen/Nova S

Novinarka N1, Marija Šehić, ocenjuje da se odnos vlasti prema novinarima poslednjih godina nije promenio.

Marija Šehić je u emisiji „Probudi se“ na TV Nova S govorila o nedavnoj konferenciji za novinare predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovom odgovoru na pitanje novinara N1 zašto je sazvana to vanredno obraćanje, navodeći da ne postoji normalan ambijent za rad prefesionalnih novinara.

To je postalo deo stalnog folklora i niko to više ne gleda kao nešto neobično, ocenjuje novinarka N1.

„To je samo dokaz da u Srbiji ne postoji normalan ambijent za rad profesionalnih medija. Nekako je postalo neprijatno postaviti pitanje na konferenciji koju organizuje predsednik države ili neko od nosioca visokih državnih funkcija“, rekla je Šehić za Novu S i dodala:

„Kada pitate legitimno pitanje koje interesuje građane, oni pokušaju da vas diskredituju o vlasništvu i sve to kroz osmeh. Ništa tu nije smešno i normlano.“

Novinarka N1 ne očekuje da će se odnos prema profesionalnim novinarima u narednom periodu promeniti.

Govoreći o ekološkim protestima, Šehić kaže da je bilo izvesno da će ekologija doći na visoko mesto kod građana, ali i zbog pregovaračkog poglavlja u pregovorima sa EU.

„Moraćemo mnogo novca da uložimo u prečišćivače u fabrikama“, navodi Šehić kao primer i dodaje da je to jedno od najtežih poglavlja.

U ovoj oblasti će biti potrebno mnogo novca i posla, kaže sagovornica.

„Za mene ovo jeste tema, i pre izbora i pre Kosova. To kakvu vodu pijemo, kakav vazduh dišemo, tiče se svih nas, bez obzira da li podržavamo vlast ili opoziciju“, poručuje Šehić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar