Novi podvig Supermena iz Užica– diplomirao u 74. godini

Emisije 27. okt. 202121:55
Podeli:
Medju nama
Foto:Nova S

On ima plašt baš kao pravi Supermen, za njega ne postoji nemoguće i nesavladivo. Od Užica do Londona pešačio je 62 dana, a u Ginisovoj knjizi rekorda upisano je da je deonicu od 100 metara, sa teretom od 45 kilograma, pretrčao za samo 25.19 sekundi. Zaputio se peške i u Moskvu da pozdravi Putina, ali mu je korona virus pomrsio račune. Najnoviji podvig ovog neobičnog Užičanina je to što je u 74. godini diplomirao na Fakultetu za fizičku kulturu u Novom Sadu.

Reporter: Snježana Ostojić

Sa 69. godina postao je i zvanično najstariji bruoš u Srbiji, a pre nekoliko dana diplomirao je na Fakultetu za fizičku kulturu u Novom Sadu. Nije mu bilo teško da uči, a evo kako su prošli studentski dani.

„Kao da je prošlo jednom danu,a zamislite koliko puta sam morao da odem u Beograda, da presedam do Novog Sada, učenje u autobusu, jednom drugom, ovde kući, u taksiju. Ruku na sre uspep sam, srećan sam I to je to“ priča Supermen.

Za četiri godine studija 34 ispita i na kraju diploma profesora fizičke kulture. U 74. godini. I mnogi su se pitali šta će mu to,da li nešto dokazuje sebi ili drugima?.

„Da ću da radim individualno sa decom, pojedinačno, ekipno sa svim sportistima jer sam stvarno kompetentan u tom polju dapokažem ljudima šta znače pojedine vežbe, da ne kažu das am prriučen I ostalo, ali imati fakultetskudiplomu I biti akademski građanin zemlje Srbije nije mala stvar“ kaže sagovornik.

50 godina vežba, nosilac je crnog pojasa u karateu, bio vicešampion Jugoslavije u bodibildingu. Kroz njegovu teretanu prošlo je10.000 mladih sportista.

„Na ovoj mašini levo vežbali su Nemanja Vidić, Zoran Njeguš, Aleksandar Jovanović kad su bili tinejdžeri. Iz ove sale izašlo je 17 doktora . To su neke činjenice koje ne može niko da negira niko da pobije“ ističe Supermen.

Sve ovo što radi pa i pešačenje do Londona i Moskvi, trčanje sa teretom od 100 kilograma, ne bi bilo moguće bez stroge discipline.Ima i recept za one koji žele da budu uspešni sportisti.

“Da bi jedan spotista uspeo mora da upražnjava tri discipline – prvo pravilan trening, pravilan odmor I pravilna ishrana. Samo jedan od njih nedostaje ništa ne vredi“ kaže Supermen.

Supermen je čovek koji pomera granice ljudske izdržljivosti. Cilj mu je da dobije nacionalnu penziju, a kako se obraćao svim instituijama u Srbiji,a nije dobio odgovor , jedini način je da osvoji olimpijsku medalju. Spreman je i na to. I neće odustati jer kaže da čovek koji prestane da mašta i da uči više nije živ.

Pogledajte prilog iz emisije „Među nama“:

BONUS VIDEO: Najava Novine Nova broj 104 za četvrtak, 28 oktobar

Komentari

Vaš komentar