Foto: Printscreen Nova S/Video

Dok svi očekujemo polufinale Australijan opena, u koje se plasirao Novak Đoković, u žiži medija našao se još jedan Đoković - njegov otac Srđan. Prvo strani, a zatim i domaći mediji preneli su kako Srđan Đoković pozira sa Rusom koji u ruci nosi zastavu sa likom Vladimira Putina. Zbog toga je, kako javljaju australijski mediji, upozorena cela porodica Đoković na moguće posledice.

Reporterka: Irena Štikovac

Posle prošlogodišnjeg pakla kroz koji je prolazio Novak Đoković, ove godine problem bi mogao da mu napravi rođeni otac. Srđan Đoković, snimljen je kako se slika sa ruskim navijačima. To je pokrenulo buru u zapadnim medijima.

„On je odrastao čovek koji odgovara za svoje postupke sam. Novak možda i ne može da utiče na njega, možda i može, ali verujem da to sada navijačima nije bitno. On je izašao među navijače koji su nosili određene zastave i sa majicama, mada tu ni Srđan ne može da utiče na to šta navijači nose. Moguće je da se prešla neka granica ukusa sa nekim povicima i sve, samo verujem da to ne treba da bude centralna tema ikao su se čak i strani mediji time bavili“, kaže sportski novinar na Nova.rs Nebojša Todorović,

Dodaje da „potezi njegovog oca Srđana Đokovića ne doprinose tome da Novak ima više saboraca uz sebe.“

Kako prenosi Gardijan, policija je izbacila četvoricu ljudi iz Melburnskog parka, pošto su uzvikivali proruske i proputinovske slogane na stepenicama arene Rod Lejver, noseći ruske zastave. Kako piše ovaj list, pre nego što su izbačeni, Srđan Đoković se sreo sa njima. A šta kažu oni koji su malo pre problematičnog snimka bili na slavlju Novakove pobede, gde je svratio i sam Đoković stariji?

Opširnije u prilogu emisije „Među nama“:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar