Od Raška ni traga: Detalji nesreće na Moravi

Emisije 14. jan. 202107:59 > 08:04
Podeli:
Foto: Nova S printscreen

Meštani i policija već 15 sati intezivno tragaju za Raškom Milutinovićem (70), koji je nestao prilikom prevrtanja skele i upao u Zapadnu Moravu u selu Selište kod Trstenika. Reporterka Nove S Zlatija Labović izveštavala je sa lica mesta.

Još uvek nema tragova, a juče su ceo dan ronioci i policijske ekipe pretraživale Zapadnu Moravu, koja se dosta podigla, javila je Labović.

Ona je razgovarala sa meštaninom Selišta Milošem Marinkovićem, koji je jedan od osoba koje su pomogle ljudima koji su uspeli da se izbave iz reke sa potonule skele. Takođe je sam bio skeledžija 12 godina.

Pročitajte još:

„Ortaci su došli na skelu da preteraju skelu, a kad su ušli u nju, otkačili su je, a granje i mulj su potopili prednji kraj i voda je uletela u skelu i izbacila ih je“, opisao je Marinković.

Otkrio je da je jedan od ljudi koji su došli da prevezu skelu otišao u automobil po sajlu, a kad se vratio video je da nema ni skele ni ljudi.

Saša Milutinović i Rade Lević uspeli su da se izvuku iz ledene Morave prvi, a trećeg, starijeg čoveka reka je odnela nizvodno 300 metara, ali je uspeo da se uhvati za granu. Brzo su ga uočili jer je imao crvenu jaknu, ispričao je Marinković.

„A Raško je nestao, njega je matica odvukla prema sredini Morave. Ostali su prebačeni u Stopanju u bolnicu, gde su im pružili prvu pomoć“, rekao je Marinković.

Jedan od preživelih je bio par sati u komi, ali sada je na kućnom lečenju.

Potraga za nestalim Raškom Milutinovićem se nastavlja.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar