Nataša Miljković i Biljana Srbljanović: Ko su žene novog doba

Emisije 14. sep. 202122:35 > 22:36
Podeli:
Foto: printscreen/Nova S

U emisiji "Među nama" na Novoj S tema razgovora bila je ko su žene novog doba i da li su one samouverenije i samostalnije, a gošće su bile voditeljka i novinarka Nataša Miljković i dramaturškinja Biljana Srbljanović.

Da li su žene harabrije, samostalnije i samouverenije od generacija naših baka i majki.

Povod za ovu temu razgovora je nedavna odluka aviokompanije iz Ukrajine koja je donela odluku da se ukinu štikle stujardesama i uske suknje, koje će se zameniti pantalonama i patikama. Stjuardese su se i slikale u svojim udobnim uniformama i rekle: „Konačno“.

Voditeljka Maja Nikolić je upitala i svoje gošće šta misle na tu temu.

Biljana Srbljanović smatra da su Ukrajinke organizovane na polju feminizma, na polju ženskih prava:

„Svaka im čast i pozdravljam, dokle da deo uniforme nije jednak za oba pola to mora da se menja, tako da to pozdravljam“.

Identična promena kada su u pitanju uniforme se desila i na polju sporta.

Norveške rukometašice na pesku su odbile da nose bikinije, te se cela reprezentacija pojavila u šortsu i one su kažnjene i odzvonila je poruka koju je i pevačica Pink pozdravila rečima: „I ja ću da platim kaznu za njih“.

Nataša Miljković je rekla da je to jedan način da se skine pažnja sa ženskog tela:

„Žensko telo je predmet svega od umetnosti do perverzije, od hvalospeva lepoti i do silovanja i stvari se otrgle kontroli. Kao i slučaj Mike Aleksića, koji se šeta ulicama sa nanogicom. I kada se stvar otrgne kontroli žene moraju da uzmu stvar u ruke“.

„Ovde nije došao taj moment, da uz glumice stanu prvo kolege a onda svi ostali, a posebno mediji. Neverovatno mi je da nije tema na današnji dan optuženi silovatelj za devet silovanja i nedozvoljenih polnih radnji prema starijim a nekada i mlađim tinejdžerkama, da optuženog viđaju u Njegoševoj kako šeta“, rekla je Biljana Srbljanović.

Pogledajte celu emisiju:

Bonus video: Nataša Bekvalac o vakcinaciji

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar