U Novom Bečeju već godinu dana traje neverovatan komšijski sukob koji je poprimio razmene nadrealnog. Zbog jednog koša na drvetu gde se deca igraju reagovali su policija i inspekcija a na teren su izlazili po prijavi jednog komšije.

Jedna breza a na njoj koš, deca, njihova graja, inspektori, policija, kazne, sve to staje u isti koš, barem kada je reč o jednoj slepoj ulici u Novom Bečeju.

– Na drvetu je stajala ta sporna košarkaška tabla sa obručem ali avaj našem komšiji je zasmetala dečija graja i udaranje lopte smatrajući da je to prevelika buka – kaže za jutarnji program „Probudi se“ Aleksandar Suvačarov, jedan od roditelja čija deca se igraju u ovoj slepoj ulici.

Roditelji su pitali inspekciju da li tapkanjem lopte krše zakon.

– Rečeno nam je da tapkanje lopte ne prelazi 80 decibela i da to ne može da bude remećenje javnog reda i mira – kaže Suvačarov čiji je komšija, inače komunalni redar, pozvao policiju zbog dečije igre a zatim je stigla inspekcija ali i nalog da koš bude uklonjen u roku od tri dana ili će onaj koji ga je postavio morati da plati kaznu od 25.000 dinara. Roditelji su pribegli novom manevru i dislocirali su koš.

– Drugi „teren“ se nalazi na pet metara od sporne lokacije i na drugo drvo smo prebacili tu tablu sa obručem i sada stoji na orahu – kaže Suvačarov.

Za slučaju nove krizne situacije sa nezadovoljnim komšijom u pomoć su pribegle i ostale komšije iz ulice.

– Došla je jedna komšinica i rekla da nema problema da joj koš bude pred dvorištem i da ga ostavimo ovde gde ja sad koji dan pa da ga kasnije prebacimo kod nje koji dan, te je onda došla i druga komšinica i rekla da i kod nje prebacimo na koji dan. Nema problema, šetaćemo ga kroz celu ulicu samo da se deca igraju – rekla je Dijana Suvačarov.

Da nije problem samo sporna lokacija koša potvrđuje i roditelj Aleksandar Popov koji tvdi da je bilo prijava poiciji i kada deca voze rolere ili bicikle i kada samo prolaze i tapkaju loptu.

– Prijavljeni su i kada su igrali žmurke, praktično naša deca moraju da prolete kroz ulicu da ne bi napravile slučajno neku buku – zaključuje Popov.

Dok jedan komšija piše prijave a inspekcija kazne, grupa roditelje piše peticiju, tražiće podršku svojih sugrađana. Ulica Aleksandra Berića u Novom Bečeju je slepa ulica i tako reći cela je dečije igralište, a gde će završiti sporni koš ostaje da se vidi i tada ćemo znati ko je pobedio deca ili komšija.

BONUS VIDEO: Preko magistrale do autobuskog prevoza: Bezbednost dece ugrožena

 

 

Komentari

Svi komentari (0)