Da li je u Srbiji dozvoljeno da na državnoj parceli izgradite garažu i šta se dešava ukoliko nadležne inspekcije ne reaguju po pozivu građana. Takav slučaj postoji i to u Zaječaru, a o čemu se radi istražila je reporterka TV Nova S, Katarina Golubović.

Meštani ulice Branka Perića hteli su preko medija da ukažu na bahatost čelnika gradske uprave i pozovu državne institucije da reaguju.

„Imam nesreću da mi je prvi komšija načelnik gradske uprave u Zaječaru. Problem je što je on uzurpirao državno zemljište na kojem gradi objekat, konstrukciju je zavario na ogradu koja pripada našoj porodičnoj kući, čija je vlasnica moja majka. Naša garaža je propisno udaljena od njegovog dvorišta, metar i po. Gradi isključivo nedeljom i u noćnim satima kada sudstvo u Zaječaru ne radi. Moja majka se obraćala komunalnoj policiji ali su rekli da je nedelja i da ne mogu da izađu na teren“, kaže Miodrag Đorđević koji je o ovom problemu obavestio medije.

Napominje da se obraćao i građevinskoj inspekciji nakon čega je došla jedna inspektorka, pogledala o čemu se radi i – otišla.

Obraćali su se i načelniku građevinske inspekcije i opet nije bilo rezultata.

Ceo prilog možete da pogledate u videu na početku vesti

BONUS VIDEO: Ljubica Vukčević_ Inspektori nesavesno obavljaju inspekcijski nadzor

Komentari

Svi komentari (0)