Foto: Nova S

Politikolog Mladen Mrdalj ocenio je večeras da Srbija sa Aleksandrom Vučićem na vlasti "gubi i demokratiju i Kosovo".

Mrdalj je u emisiji „Među nama“ na TV Nova S naveo da će kosovski premijer Aljbin Kurti pokušati da „prebaci igru na teren sukoba“ jer na taj način „održava i svoju popularnost“.

On je naveo da se plaši da je Vučić uvideo da je EU u „jednom ranjivom položaju“ i da bi na svaki pritisak koji bi dolazio na Srbiju, verbalni ili realni, Vučić „pretio spaljivanjem Srbije i rasplamsavanjem sukoba“.

Mrdalj je naveo da je Kurti rešio da „gazi i da disciplinuje Srbe na severu Kosova“ jer ne može diplomatski da dobije ništa.

„Kosovski Albanci su zaglavljeni jako dugo jer njihova bitka koju treba da dobiju je diplomatska. Oni žele stolicu u UN-u i to nije bitka koja može da se dobije tako što ćete maltretirati lokalne Srbe, jer ta bitka se dobija u diplomatskim pregovorima“, rekao je Mrdalj.

„Ono što mislim da će Vučić uraditi ako EU legne na njegovu rudu i kaže da ne mora baš da uvede sankcije samo da ne dođe do nekih problema na Kosovu, onda će Vučić reći Srbima na Kosovu da mi tu ne možemo ništa i da su Srbi u južnim enklavama dobili tablice i slično“, rekao je Mrdalj i dodao:

„Mi popuštamo na Kosovu da bi EU popustila oko demokratije u Srbiji, tako da Srbija gubi i demokratiju i Kosovo sa Vučićem na vlasti.“

Povratak Milana Radoičića na Kosovu i njegovu poruku Mrdelj vidi kao „neuvijenu pretnju“ upućenu onim glasovima koji se i dalje mogu čuti, a koji se ne slažu sa politikom Beograda.

Ako je ova poruka upućena Albancima, ne vidim da je njegova poruka rečeno na albanskom ili prevedena na albanski, dodao je Mrdalj.

„Teško je dokučiti šta se dešava u visoko političko-kriminalnim podzemnim radnjama. Radoičićevo istupanje je disciplinovanje ljudi na severu Kosova jer očigledno je da tamo neko nešto radi što se ne dopada Beogradu ili krugovima oko Radoičića“, rekao je Mrdalj i dodao:

„Svi ti koji se busaju i kriju iza srpskih zastava i krstova dok se njihov narod njih plaši, to je problem.“

Pogledajte celo gostovanje.

BONUS VIDEO – Nikola Tomić o „vrućoj“ jeseni na Kosovu i 3 meseca i 2 dana izbora

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Komentari

Svi komentari (0)